לאחר שהבטיחה את מקומה באולימפיאדת פריז 2024, גולשת הגלים ענת ליליאור סיימה היום (ראשון) את אליפות העולם בפורטו ריקו במקום השישי הכללי. ליליאור בת ה-23 פתחה את יום התחרות האחרון במקצה הניחומים התשיעי, שהיה אולי הצמוד ביותר עד כה, כשהצליחה לצבור 13.97 נקודות ולסיים במקום הראשון בפעם השישית ברציפות. זהו שיא אישי חדש שלה ושיא כל הזמנים של הנבחרת, אלא שבמקצה העשירי והאחרון בניחומים כבר היתה עייפה ודורגה בו רביעית.
"כולם כבר עייפים, אלו היו ימים ארוכים", סיפרה ליליאור בסיום המקצה. "הכתפיים שלי כואבות, אין לי כמעט קול, אבל יש את האש בתוכי שרק רצה להמשיך, כשזכייה שישית ברציפות זה מדהים, אבל אני מבורכת שאני כאן. אני מבורכת שאני יכולה להמשיך להתחרות ואני כאן התכוונתי ללכת עד הסוף, כשבכנות כמעט נכנעתי ברגעים הראשוני. כשאמרתי לעצמי שכולם כאן אלופים ואני מול הטובים ביותר ונתתי הכל כדי להמשיך".
אם זה לא מספיק, מדובר בדירוג הטוב ביותר אי פעם של גולש ישראלי באליפות העולם, שהישג הקודם גם שייך לליליאור. באליפות העולם ביפן ב-2019 היא נעצרה בשלב הניחומים השביעי והבטיחה את הכרטיס לאולימפיאדה הראשונה שלה, כשהיא השתתפה בטוקיו 2020 וסיימה במקום ה-17.
גולשת הגלים ענת ליליאור במחווה לחטופים באליפות העולם
ניתאי חסון ונועה לסרי סיימו במקום החמישי באליפות העולם בשייט בסירות 470
צוות השייטים הישראלים, ניתאי חסון ונועה לסרי, מסיימים את אליפות העולם בשייט בסירות 470 במקום החמישי, לאחר ביטול יום השיוטים האחרון. זהו הישג השיא של הצמד עד היום.
חסון ולסרי העפילו אתמול לשיוט המדליות מהמקום החמישי, כאשר הם במרחק שש נקודות בלבד מהפודיום. היום נפתח עם רוחות של מעל 25 קשר (50 קמ"ש) וגלים גבוהים ומארגני התחרות דחו את היציאה לים בתקווה לשיפור התנאים. כאשר אפסו הסיכויים ליציאה בוטל שיוט המדליות ותצואת התחרות נקבעה כשם שהייתה אתמול.