זה העונש? איגוד השחייה מחק את תמונותיו של השחיין שתמך בפלשתין, אימו: "תגובה אלימה"

איגוד השחייה העולמי החליט למחוק את כל תמונותיו של המצרי עבדל רחמן אל עראבי שטען כי הוא לא יכול לחגוג את זכייתו במדליית זהב בגביע העולם בשחייה בגלל מה שלדבריו מעוללת ישראל לפלשתינים • אימו הגיבה: "המתרחש בעזה מעורר עצב וכעס בלב של כל ערבי ומצרי"

אל עראבי. מנסה לצאת הקורבן. צילום: מתוך טוויטר

איגוד השחייה העולמי החליט למחוק את כל תמונותיו של השחיין המצרי עבדל רחמן אל עראבי שזכה בשבוע שעבר במדליית הזהב בגביע העולם בשחייה ביוון, במשחה ל-50 מטר פרפר, ולאחריו טען כי הוא לא יכול לחגוג בגלל מה שלדבריו מעוללת ישראל לפלשתינים. World Aquatics הסיר בכל הרשתות החברתיות שלו, המונים מעל 3 מיליון עוקבים סף הכל, את כל התמונות שבהם מופיע המצרי ובפוסטים ששמו מופיע, הורידו את האזכור כי הוא נמנה עם אחד המדליסטים, מה שגרם להרבה תגובות נלעגות של גולשים על המהלך.

מי שהתעצבנה מכך, היא אימו לאמיה אל-מיניאווי, שהתראיינה לרשת אל-ערביה וטענה כי הסרת התמונות היו בגלל ישראל: "בני הביע את העצב בליבו על הריגת אחיו הפלשתינים. התגובה הישראלית הייתה אלימה, שכן ישראל ביקשה שעבדל רחמן יוסר מהרישומים של התאחדות השחייה הבינלאומית".

היא המשיכה וסיפרה שבנה הושפע מהמתרחש בעזה וחווה רגעים של מתח ותסכול, למרות שהמשיך להתאמן, וציינה שהיא מתקשרת איתו כדי להרגיע אותו, במיוחד לאחר שקיבל איומי מוות: "אני חוששת לגורל בני, למרות שלא השתמש בטון תוקפני. הטון שלו היה חכם ודבריו ברורים וספציפיים. המתרחש בפלשתין מעורר עצב וכעס בלב של כל ערבי ומצרי.  בני הוא אנושי והמתרחש הכעיס, העציב וזעזע אותו, ומכיוון שהוא צעיר, הוא הגיב במהירות והביע את זעמו במחווה זו, והביע את תמיכתו בעניין הפלשתיני".

בינתיים, אל עראבי החליט להרגיע את הרוחות, סגר בינתיים את הרשתות החברתיות שלו, בתקופה שבו הוא מתחרה. כזכור, מה שהתסיס את הכל, היה כאשר אל עראבי הגיע לעמדת הראיונות וסיפר: "אני לא יודע אם אני יכול לחגוג את זה, בכנות. זה היה שבוע ממש קשה נפשית עבורי. קיבלתי איומי מוות ברשתות החברתיות, אנשים תוקפים אותי כל השבוע על תמיכתי בפלשתין. המשפחה שלי הולכת לישון בלי לדעת אם מישהו עומד לפרוץ לחדר שלי, אם מישהו עומד לפרוץ לדירה שלי. הם צריכים לתהות בכל פעם שאני לא מתקשר אליהם, 'הוא עסוק או שמישהו מנסה להרוג אותו?', "אני לא יודע אם אני צריך לחגוג את זה או לא. האחים והאחיות שלי נהרגים בפלשתין, ומאיימים עליי במוות רק בגלל  שאני תומך בהם". 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר