נשיא המדינה יצחק בוז'י הרצוג ורעייתו מיכל, פתחו היום (שלישי) את שערי בית הנשיא וכמיטב המסורת יארחו את אזרחיות ואזרחי ישראל בסוכת בית הנשיא.
השנה, האירוע מתקיים בסימן "ספורט - המשחק של כולנו", בשיתוף משרד התרבות והספורט, כסמל לגאווה בספורט הישראלי ומתוך הבנה שספורט מקדם תהליכים ערכיים-חברתיים, אשר משפיעים על החברה כולה. שר הספורט מיקי זוהר, נאלץ להיעדר מהאירוע בעקבות האירועים האחרונים בכדורגל והדיונים שמקיימים סביבם.
ספורטאי ישראל בקליפ מיוחד עם נשיא המדינה לכבוד סוכות // דוברות בית הנשיא
הנשיא ורעייתו יצאו לעמדות השונות, כשהם מצוידים בחולצות של נבחרת ישראל בכדורגל, עם הכיתוב "הרצוג" והספרה 11, כנשיא ה-11 של ישראל. הוא עבר תחילה לשחק בכדורגל שולחני ואז עברו לעמדה של הכדורשער, שם מיכל כיסתה את עינייה וניסתה להבקיע שער, כמו במשחק עצמו.
בין לבין עבר וצפה בהופעה של התעמלות אמנותית והצטלם עם גביע על רקע הטבעות האולימפיות. בנוסף הצטלם בסוכה הענקית, שם מופיעות הדמויות האולימפיות והפראלימפיות של ישראל, כשהסוכה מקושטת בדגלים ובכדורים.
"אני רוצה לאחל חג סוכות שמח ומזמין את כולם להגיע לבקר", אמר הנשיא. "אם יותר משפחות יגיעו למגרשים, אני מאמין שתהיה פחות אלימות". עוד קודם, כדי לקדם את האירוע, הוכן סרטון מיוחד אליו נרתמו הספורטאים הישראלים יחד עם הנשיא ורעייתו והשר זוהר, מתמסרים בכדור כדורגל מעוצב בדגל ישראל.
בהמשך היום, צפויים להגיע מספר ספורטאים לאירוע, וביניהם: אלופת העולם בג'ודו ענבר לניר, הג'ודוקא לשעבר אורי ששון והשחיינית האולימפית אנסטסיה גורבנקו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו