טורניר המאסטרס בג'ודו נפתח הבוקר (שישי) בבודפשט שבהונגריה, בהשתתפות שישה ספורטאים ישראלים. המטרה: להגיע כמה שיותר רחוק ולצבור ניקוד חשוב לקראת המשחקים האולימפיים בפריז 2024.
ומי שדאגה לכך שישראל תרוויח בגדול היא גפן פרימו שקטפה את מדליית הארד בקטגוריית המשקל עד 52 ק"ג - הראשונה שלה בתחרות מאסטרס. כך היא עשתה זאת.
גפן פרימו
גפן פרימו המתחרה במשקל עד 52 ק"ג, פתחה נגד הבלגית הוותיקה שרלין ואן סניק בת ה-32. השליטה היתה של הישראלית, שחילצה מהיריבה עונש שלישי דקה אחת בתוך ניקוד הזהב ועלתה לשמינית הגמר.
פרימו המשיכה ביכולת הגבוהה, כשהתמודדה בקרב הבא מול האמריקאית אנג'ליקה דלגארד, ממנה הוציאה עונש שלישי בתום חמש דקות על המזרן.
אחרי ההפסד ברבע הגמר, הג'ודוקא הישראלית המשיכה ביכולת הטובה שלה גם דרך בית הניחומים, ומול הסינית ז'ו יקווינג סחטה שלושה עונשים כדי להבטיח את המקום בקרב על מדליית ארד.
כאמור, היא עשתה זאת. פרימו פגשה בקרב על מקום בפודיום את ריקה פופ המקומית, אלופת גרנד סלאם הונגריה בעבר המדורגת רביעית בעולם. פרימו לא התרגשה, ובשלב ניקוד הזהב השיגה וואזארי ואת הארד.
תמנע נלסון לוי
תמנע נלסון לוי (עד 57 ק"ג) פתחה את השתתפותה מול קאג׳ה קאייז'ר הסלובנית, כשבתוך תוספת הזמן ספגה וואזארי והודחה מוקדם מהצפוי.
שירה ראשוני
שירה ראשוני פתחה מול האמריקאית מריה לברדה (19 בעולם) והודחה עם איפון, לאחר שכבר הובילה בווזארי, 3:30 דקות מתחילת הקרב.
ים וולצ'ק
ים וולצ'ק פתח בקטגוריית משקל עד 60 ק"ג, מול ג'ור ורסטראטן הבלגי, והפסיד בווזארי.
תמר מלכה
בקטגוריית משקל עד 48 ק"ג, תמר מלכה פגשה לקרב הראשון את המדורגת 13 בעולם קטרינה מנץ הגרמניה, סגנית אלופת העולם משנה שעברה. הגרמניה השיגה ווזארי וסיימה את דרכה של הישראלית מהטורניר.
טל פליקר
טל פליקר המתחרה בקטגוריית משקל עד 66 ק"ג, פגש את האיטלקי מת'יאו פירס, שהוציא ממנו עונש שלישי והדיח את פליקר מהמשך התחרות.