בדרך לשיאי עולם משוגעים? בדצמבר הקרוב - אולימפיאדת ה"מסוממים" יוצאת לדרך

איש עסקים האוסטרלי ארון ד'סוזה, עומד מאחורי יוזמת "המשחקים המשופרים", שבהם יוכלו להשתתף ספורטאים ללא כל פיקוח על שימוש בחומרים אסורים • "זו אלטרנטיבה למשחקים האולימפיים המושחתים, הגיע הזמן לשים קץ למעגל המעיק הזה" הסביר

אולימפיאדת ה"מסוממים" תניב שיאי עולם חדשים?. צילום: גטי אימג'ס

הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC) והסוכנות העולמית נגד סמים בספורט (WADA), עושים הכל כדי שענפי הספורט השונים יהיו נקיים מחומרים אסורים ונלחמים בכך בכל הכוח.

אלא שנראה עכשיו שכל הכללים הולכים להתנפץ, לאחר שאיש עסקים האוסטרלי ארון ד'סוזה, עומד מאחורי יוזמה חדשה, על הקמת "המשחקים המשופרים", שבו יוכלו לקחת חלק ספורטאים שמשתמשים בסמים ולא יצטרכו לעבור שום בדיקות. "ספורטאים הם אנשים מבוגרים ויש להם את הזכות לעשות מה שהם רוצים עם הגוף שלהם. הגוף שלי, הבחירה שלי, הגוף שלך, הבחירה שלך", אמר ד'סוזה.

כוונתו היא לארגן את המהדורה הראשונה של המשחקים הללו בדצמבר, ועל בסיס שנתי הם יארחו חמישה ענפים: אתלטיקה, שחייה, הרמת משקולות, התעמלות וספורט-קרבי וכל זה עם ספורטאים שיכולים להתחרות גם לאחר שהשתמשו בסמים.

"אף ממשלה ושום התאחדות ספורט לא צריכה לקבל את ההחלטות האלה עבור ספורטאים, במיוחד לגבי מוצרים המוסדרים ומאושרים על ידי ה-FDA", הוסיף היזם. "ה-IOC היא מדינה חד-מפלגתית שמנהלת את עולם הספורט כבר 100 שנה. ועכשיו מפלגת האופוזיציה כאן. אנחנו מוכנים לקרב. אני יודע שהם הולכים לשחק מלוכלך. אני יודע שהם הולכים לאיים אבל בסופו של דבר אנחנו יודעים שאנחנו נכונים מבחינה מוסרית", מכריז ד'סוזה.

אתר "המשחקים המשופרים" הכריז שיש לשחזר את המותגים והרשומות של ספורטאים שהוענקו להם סנקציות כולל מרימי משקולות וספורטאים כמו בן ג'ונסון, נסטה קרטר או טים מונטגומרי ואפילו לאנס ארמסטרונג. "המשחקים המשופרים מארגנים אלטרנטיבה למשחקים האולימפיים המושחתים, אנו מאמינים שהמדע הופך את האנושות והספורט לטובים והוגנים יותר", נכתב במוטו שניתן לקרוא באתר האינטרנט של ארגון זה.

וזה הולך רחוק יותר: "בכל משחקים אולימפיים קבוצה של ספורטאים אמיצים קובעים שיאי עולם חדשים רק כדי שהמדליות שלהם ישללו, הקריירה שלהם הושעתה ושמותיהם נגררו בבוץ. הגיע הזמן לשים קץ למעגל המעיק הזה".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

מדליית זהב לענבר לניר בגרנד סלאם מונגוליה // איגוד הג'ודו

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר