סיום מתוק במיוחד. רז הרשקו זכתה היום (שבת) במדליית הארד באליפות העולם בג'ודו, שנערכת בדוחא שבקטאר ובכך חתמה את אליפות העולם הטובה בתולדות ישראל, עם מדליה שלישית של המשלחת בתחרות, ו-15 בסך הכל עד היום.
כזכור, אתמול ישראל עלתה פעמיים על הפודיום, כאשר ענבר לניר (עד 78 ק"ג), זכתה במדליית הזהב והשמיעה את ההמנון ופיטר פלצ'יק הוסיף את מדליית הארד, במשקל עד 100 ק"ג.
בקרב על הפודיום, התמודדה הרשקו מול שיאן שו הסינית, שמדורגת 10 בעולם. הישראלית השיגה את הווזארי, שמרה עליו עד סיום הקרב אחרי שהשתיים קיבלו שני עונשים כל אחת, ונתנה את האות לחגיגות.
הרשקו, המתחרה בקטגוריית משקל מעל 78 ק"ג, סיימה בשנה שעברה את התחרות במקום החמישי מה שקטע לה רצף של שנה וחצי עם מדליות, כאשר היא נחשבת לאחת הטובות בקטגוריה שלה ומדורגת במקום השני בעולם.
את יום התחרות הישראלית פתחה ישירות בסיבוב השני, שם המתינה לה קריסטי-רוס פריסטוריוס בת ה-20 מזימבאבווה, ממנה חילצה עונש שלישי 2 דקות לסיום הקרב ועלתה לשמינית הגמר.
יריבתה הבאה, היתה הסינית שין סו, סגנית גרנד סלאם טביליסי השנה, אך זה לא הרשים את הישראלית שהטילה אותה באיפון 2:50 דקות לסיום, ועלתה לרבע הגמר.
בשמינייה האחרונה, המתינה להרשקו אקירה סונה, האלופה האולימפית מטוקיו 2020, שהצליחה לרתק את הישראלית ולשלוח אותה לבית הניחומים.
קיירה סאיט הטורקיה, מדליסטית הארד מאליפויות העולם ב-2018 וב-2019, הייתה היריבה הבאה של הרשקו. בקרב, הישראלית הוציאה מסאיט עונש שלישי, ששלח אותה להתמודד על מדליית הארד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו