נשיאת איגוד ההתעמלות הרוסי הושעתה לשנתיים בעקבות תגובתה לזכיית לינוי אשרם באולימפיאדה

אירינה וינר טענה לשיפוט לא הוגן ואף פעלה לפגוע במועמדותה של אחת השופטות לוועדה הטכנית עקב כך • ה-FIG הגיב בענישה קשה

אשרם (במרכז) עם האחיות אברינה, צילום: אי.פי

נשיאת הפדרציה הרוסית להתעמלות אומנותית, אירינה וינר, הורחקה הערב (שני) על ידי התאחדות ההתעמלות הבינלאומית (FIG) לשנתיים בשל התנהגותה לאחר המשחקים האולימפיים בטוקיו. 

העונש הגיע, בין היתר, בעקבות שורת דברים שאמרה וינר לאחר זכייתה של לינוי אשרם במדליית הזהב בטוקיו על חשבון דינה אברינה הרוסיה.

וינר טענה כי לא הגיעה לאשרם לזכות ואמרה לתקשורת הרוסית: "עצוב וכואב לי על זה שהשיפוט לא היה הוגן. זה עוול גדול שהבחורה שזכתה במקום הראשון הפילה את המכשיר איתו הופיעה".

עוד הוסיפה וינר בזמנו: "אנחנו לא רגילים להפסיד, לעומת ישראל שהפסידה בכל החמש השנים האחרונות. לפני האולימפיאדה הבחורה הזו (לינוי אשרם; א"א) לא זכתה בשום מדליית זהב - לא בגרנד פרי ולא באליפות עולם. כל עוד אנחנו התמודדנו מולה, היא לא זכתה בזהב ומעולם לא הצליחה יותר מאיתנו". 

בהודעה לתקשורת נאמר על ידי FIG: "הצהרות פומביות בתקשורת לאחר התבוסה של נבחרת ההתעמלות האומנותית הרוסית טוקיו 2020 נחשבו כפוגעניות ומפרות את כללי FIG

בנוסף, FIG הסביר כי ההליכים היו קשורים גם להסרת מועמדותה של נטליה קוזמינה מהבחירות לוועדה הטכנית של הארגון ב-2021, לאחר שזו שפטה בגמר בו רוסיה איבדה את הזהב לטובת אשרם, לראשונה מאז אטלנטה 1996.

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר