טרגדיה באוקראינה: ספורטאי אולימפי ראשון נהרג בהפצצה רוסית

דימיטרו שארפר, שייצג את אוקראינה במשחקי החורף האולימפיים לנוער ב- 2016 מצא את מותו בקרבות בבקהמוט

, צילום: מתוך טוויטר

המחליק האמנותי האולימפי דימיטרו שארפר, שייצג את אוקראינה במשחקי החורף האולימפיים לנוער ב- 2016 נהרג בקרבות בבקהמוט, עיר באזור דונבאס במזרח המדינה, מהפגזה רוסית, כל זה שהוא בן 25 בלבד.

"סקייט אוקראינה" אישרה ששארפר מת בלחימה, אך עד כה, טרם נמסרו פרטים נוספים על נסיבות מותו. מדובר בספורטאי האולימפי הראשון שנפגע ישירות מהלחימה.

אנטון גרשצ'נקו יועץ למשרד הפנים האוקראיני, ספד למחליק כשחלק את החדשות על אובדנו: "המחליק האמנותי האוקראיני דמיטרו שרפאר מת בקרב ליד באחמוט", כתב בטוויטר. "הוא היה מחליק מוכשר והתחרה באולימפיאדת הנוער. הוא לנצח יישאר בן 25".

שארפר תושב חרקוב שבצפון מזרח המדינה, העפיל למשחקי החורף האולימפיים לנוער 2016 בלילהאמר לאחר שסיים במקום השני באליפות אוקראינה 2015. הוא היה בן זוג לאנסטסיה פוביז'נקו, גם היא תושבת העיר, והצמד סיים במקום העשירי בתחרות.

לאחר הקריירה התחרותית שלו, המחליק החל להשתתף במופע הקרח הגדול. בפוסט אחר ברשתות החברתיות, "סקייט אוקראינה" פרסם תמונות מהקריירה של המחליק ופנה בבקשה לסיוע למשפחתו. "זיכרון נצחי לגיבור, תנחומינו למשפחה ולחברים", נכתב בפוסט בפייסבוק.

משתמשים אחרים שיתפו תמונות של נרות עם פרחים בצבעים האוקראינים של כחול וצהוב. מותו של שארפר מגיע לאחר ששר הספורט של אוקראינה ונשיא הוועד האולימפי הלאומי, ואדים גוטסאיט, הזהיר את נשיא הוועד האולימפי הבינלאומי תומאס באך וטען כי ספורטאים אולימפיים רוסים משרתים בצבא המדינה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

בשיחת וידאו, גוטסאיט ביקש מבאך להמשיך לאסור השתתפות של ספורטאים רוסים בכל הענפים, גם במשחקים האולימפיים בפריז 2024.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר