בעוד פחות מחודש: מרתון טבריה ה-45 ייצא לדרך

האירוע הבינלאומי, שמהווה גם את אליפות ישראל הרשמית, יוזנק ב-9.12 בהשתתפות אלפי רצות ורצים • ראש עיריית טבריה בפועל בועז יוסף: "עבורנו זאת לא רק תחרות ריצה, אלא הפנינג גדול בו לוקחים חלק אלפים מתושבי העיר ותיירים רבים הבאים לכאן"

ההזנקה הגדולה (ארכיון), צילום: ספורטפוטגרפי, רונן טופלברג

מרתון WINNER טבריה הבינלאומי, המרתון המהיר והוותיק בישראל יוצא לדרך בחודש הבא, 9.12, בפעם ה-45 ברציפות עם אלפי רצים מהארץ והעולם. המרתון, שהינו גם אליפות ישראל, שבר את שיא המשתתפים בשנה שעברה עם למעלה מ-7,000 רצים מהארץ והעולם.  

מרתון טבריה, שנחשב למחולל מהפכה בתרבות הריצה בישראל, יתקיים במספר מקצים: מקצה מרתון מלא (42.2 ק"מ), חצי מרתון (21.1 ק"מ), 10 ק"מ וריצת 5 ק"מ. הרצים הבכירים של ישראל צפויים לקחת חלק ולצבור ניקוד נוסף לקראת אולימפיאדת פריז 2024. את המרתון מפיקה זו השנה השנייה ברציפות חברת ההפקות המובילה בישראל "אלקטרה טרגט".

בשנה שעברה ניצח את מקצה המרתון דניאל מולושט שעצר את השעון אחרי 42.2 ק"מ על 2:17.08 שעות, בעוד במרוץ הנשים זכתה ביטי דויטש שקבעה זמן של 2:41.12 שעות. במקצה לחצי המרחק (21.1), ניצחו צמד רצים ישראלים: מארו טפרי בגברים עם זמן של 1:02.17 שעות ולונה צ'מטאי סלפטר בנשים עם זמן של 1:11.36 שעות.  

מנצחי מרתון טבריה 2021, צילום: ספורטפוטגרפי, רונן טופלברג

מסלול הריצה לאורך חופי הכנרת יוזנק מאזור מלון חוף גיא שבחלקה הדרומי של העיר עד לאזור עין גב וחזרה לנקודת ההתחלה. מדובר במסלול מישורי וממועט פניות המהווה מדי שנה "קרקע פורייה" לתוצאות שיא, כאשר תוצאת השיא של המרתון היא 2:07:30 אותה השיג הרץ פטריק טאמבווה מצרפת. 

המרתון יתקיים בין השעות 6:00 ל-13:30 בעיר טבריה ובאזור מוזמנים לצאת, להשתתף, לעודד את הרצים ולקחת חלק באירועים. עד כה נרשמו למעלה מ-4,500 רצים והמארגנים צופים כי עד לזינוק בדצמבר עוד אלפים רבים יבטיחו את מקומם.

הרצים שיירשמו לתחרות יקבלו חבילת מוצרים הכוללת: חולצת מרוץ רשמית מנדפת זיעה ותיק ספורט של חברת SAUCONY, מספר חזה בהתאם למקצה הזינוק האישי, שבב מדידה (צ'יפ) אלקטרוני חד-פעמי ועוד שלל מבצעים והטבות. 

ראש עיריית טבריה בפועל בועז יוסף: "אנחנו גאים לארח בפעם ה-45 את המרתון שהפך לאחד מאירועי השיא של העיר טבריה. עבורנו זאת לא רק תחרות ריצה, אלא הפנינג גדול בו לוקחים חלק אלפים מתושבי העיר ותיירים רבים הבאים לכאן. אני מאחל הצלחה והנאה לכל המשתתפים ומזמין את תושבי העיר ואורחיה לבוא וליהנות משלל החוויות שיש לעיר טבריה להציע". 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
זינוק מרתון טבריה 2021, צילום: ספורטפוטגרפי, רונן טופלברג
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר