כמו בכל משחקים אולימפיים גם בלוס אנג'לס 2028, צפויים להיכנס מספר ענפים חדשים, כאשר היום (שישי) הוועדה המארגנת פרסמה את הרשימה המצומצמת הכוללת תשעה ענפים, ובניהם ספורט מוטורי, קריקט וקראטנה.
בנוסף, גם הבייסבול-סופטבול, לקרוס, ברייקדנס, קיקבוקסינג, סקווש ופוטבול דגלים, קיבלו הרשאה להגיש סקירת כדי להיכנס לתוכנית האולימפית, כאשר סמבו, צלחת מעופפת וטקבול, שגילו עניין בהשגת מקום באולימפיאדת 2028 לא נכללים ברשימה.
2028 Olympics pic.twitter.com/vTqYXixRg8
— RVCJ Media (@RVCJ_FB) August 4, 2022
תשעת ענפי הספורט ברשימה הקצרה אמורים להשמיע את טענותיהם בהמשך החודש, כשנכון לעכשיו, מוקדם מדי בתהליך לדעת איזה ענף ספורט מוטורי תציע הפדרציה הבינלאומית לרכב (FIA) לאולימפיאדה, אבל זה צפוי להיות קארטינג.
ההכללה הפוטנציאלית של ספורט מוטורי תהיה התפתחות גדולה עבור הספורט שכבר מזמן לא נכלל באולימפיאדה. הוא הופיע בפעם האחרונה במשחקי 1900 בפריז, שם לא היה חלק רשמי מהתוכנית האולימפית, למרות שהוענקו מדליות.
ספורט מוטורי לא היה יכול להיחשב עד היום במשחקים בגלל סעיף באמנה האולימפית שקבע כי "ספורט, ענפים או אירועים שבהם הביצועים תלויים בעיקרם בהנעה מכנית אינם מקובלים". עם זאת, זה הוסר וה-FIA הוכרה על ידי הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC) ב-2012.
הקארטינג הוצג כבר במשחקים האולימפיים לנוער 2018 בבואנוס איירס כאירוע הדגמה, שם לא העונקו מדליות. בסך הכל 28 ענפי ספורט כבר אושרו בתוכנית, כאשר הוועד האולימפי הבינלאומי (IOC) עדין בוחן את האיגרוף, הרמת משקולות וקרב חמש מודרני.
אישור סופי של הענפים הנוספים שהוועדה המארגנת של לוס אנג'לס 2028 בוחרת לכלול צפוי להתבצע במושב IOC במומבאי בשנה הבאה. אולימפיאדת 2028 אמורה להתחיל ב-14 ביולי ולהסתיים ב-30 ביולי, שהוא המוקדם ביותר שהמשחקים היו נפתחים מאז מהדורת 1924 בפריז, שהחלה ב-5 ביולי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו