מכביזם. נראה לי שזו המילה הכי שנואה על אוהדי הפועל תל אביב. אם תשאלו אוהדי מכבי מה זה מכביזם, הם יענו שמדובר בשאיפה למצוינות ולהיות הכי טובים בהכל.
אין דבר כזה מקום 2. אבל אם תשאלו אוהדי הפועל מה זה מכביזם, הם כנראה יגידו שמדובר בתחושת עליונות, כאלו שחושבים שהם הכי טובים ולא שמים על אף אחד אלא באים לדרוס.
נראה שעונת 2024/25 הביאה איתה שינוי משמעותי ביחסי הכוחות. כניסת עופר ינאי טרפה את הקלפים ונראה שכל ההגדרות שהכרנו, כמו מכביזם, מתחילות להיות מעורפלות. ההגדרה של מכביזם אצל אוהדי מכבי ואוהדי הפועל היא בתכלס אותה הגדרה רק עם טון שונה. ואם רגע נסתכל על הסגלים של 2 הקבוצות בעיר, נמצא רק שחקן אחד, שלדעתי, יכול להגדיר עצמו כמכביסט – ים מדר.
כידוע, כל משחקי הפלייאוף של הפועל תל אביב והפועל ירושלים ביורוקאפ משודרים באופן בלעדי ב"ישראל היום". רוצים להתכונן לצפייה במשחק ולא בטוחים איך? למדריך הכתוב לחץ כאן.
לפני שאתם מתחלים לקלל, תנתקו שנייה את המושג מכביסט מהצבע הצהוב או מהמועדון ותתייחסו רק למה שזה אומר (בשני הצדדים של העיר): להרגיש שאתה יותר טוב מכולם, לא לקבל מקום 2 ולא לשים על אף אחד. אם רגע תנשמו עמוק, תעצמו עיניים ובאובייקטיביות תעברו על תכונות האופי של כל שחקן ושחקן בשני הסגלים היקרים בכדורסל הישראלי, תבינו שדווקא "המכביסט" לובש בכלל באדום.
אחרי שפטריק בברלי הלך, להפועל ת"א חסרים שחקנים "מניאקים" שלא רואים בעיניים. בר טימור לאורך כל הקריירה היה נחמד מדי, תומר גינת בעונה פחות מוצלחת וגם הזרים לא יציבים. כדי לשבור בצורת של 200 שנה, צריך לחשוב ולהתנהג כמו אלו שזוכים כבר 200 שנה, ואין אף אחד בסגל של הפועל ת"א שפשוט לא רואה בעיניים, למעט אחד.
השינוי שעופר ינאי רוצה
ים מדר הוא בדיוק הפוך מכל מה שראינו בהפועל ת"א של השנים האחרונות, וכל מה שעופר ינאי רוצה שהפועל ת"א החדשה תהיה - לא רואה בעיניים, רוצה לנצח את כולם ולא מתבכיינת (שאת זה כנראה קצת יותר קשה להפסיק...). נכון שלפעמים נראה שהתלות בו גדולה מדי ולפעמים הוא קצת מכריח, אבל אף אחד לא נותן תואר. תואר צריך לקחת.
מדר ניצח בסל ניצחון מטורף את ריאל מדריד (בשביל אותו דימטריס איטודיס), מהבודדים שהעזו להבריז לז'ליקו אוברדוביץ' הגדול, וגם ידע לקום וללכת מקבוצת יורוליג טובה כמו באיירן מינכן כשהבין שזה לא מתאים לו. מדר הוא שילוב של ניהול הקריירה (שטובתו האישית מעל הכל, כמו שצריך) של גל מקל, עם הכישרון והקסם של עודד קטש – שני רכזים גדולים שמזוהים עם הצד הצהוב, ולא במקרה.
נראה שדווקא בעונה שהמכביזם רחוק שנות אור ממכבי ת"א, הדרך לאליפות היסטורית של הפועל ת"א תלויה דווקא ב"מכביסט", ים מדר.