העיר סכנין מורכבת מכ־25 שכונות. תמצאו שם את ח'אלת בלוט, ואדי אל־עין וגם את ג'ורת סמיעה. התב"ע המקומית אף מבטיחה להקים עוד כמה חדשות ורחבות. אבל, אם תרצו למצוא את השכונה הגדולה מכולן בעיר, פשוט תחפשו את קבוצת הכדורגל המקומית הבכירה, איחוד בני סכנין.
למרות שהיא נמצאת במקום הכי נמוך של המועצה, מתברר שבכל פעם ראשי השכונה הבועטת מצליחים להרחיב את גבולותיה במורד צלע ההר בגליל התחתון, עם דגש על "התחתון".
הפתעה גדולה זו לא, רק שהפעם היא לא רק הגיעה לשפל חדש, אלא גם הורידה איתה לתחתית הבקעה הבוצית את המפעל המרגש שנקרא גביע המדינה בכדורגל. לפני 21 שנה בני סכנין אפילו הניפה את הגביע, שבימים האחרונים היא הטיחה לקרקע בעוצמה ובלי בושה.
כתב ההגנה של בני סכנין כבר מוכן. הוא נכתב עוד לפני שבית הדין של ההתאחדות לכדורגל הגיש את התביעה. בוועד השכונה ינופפו בכרטיס הקבוע של הגזענות, יטענו לרדיפה שקבוצה יהודית לא היתה סובלת ממנה, אבל הגיע הזמן שכולם יפסיקו להתרגש מהביזוי התורן של הענף על ידי מי שעושים הכל כדי לבדל את עצמם מחוקי המשחק.
החלטת ההתאחדות לבטל את משחק רבע הגמר מול בית"ר ירושלים מלאה באומץ, אבל כדי שלא תהיה ריקה מתוכן, היא חייבת להפוך למקרה ברור של "למען יראו וייראו". אין דרך אחרת לטפל בסוררת שאינה בת אילוף, ומתמחה בעיקר בעיגול פינות בזמן שהיא צוחקת פעם אחר פעם בפני הכדורגל שלנו.
הכדור בידיים של בית הדין
ככה זה עובד כשמקבלים עונשים עדינים מדי. סכנין אינה זרה לסוג כזה של מחדל. כבר לפני שלוש עונות, משחק שאותו היא היתה אמורה לארח (בליגה מול מכבי חיפה) בוטל ברגע האחרון כי הקבוצה שחושבת שכל דבר אפשר "להחליק" לא התארגנה על אנשי אבטחה לפי סטנדרט המשטרה.
כאמור, כעת הכדור בידיים של בית הדין. אם זה לא ייגמר בכתב אישום חמור ובדרישה לענישה חמורה שתגזור מכה תקדימית על הנאשמת, יבין כל אוהד כדורגל שבהתאחדות פחדו להוריד את הכפפות ושלמעשה אין שוער בשער. הגיע הזמן לפינוי־בינוי יסודי בשכונת בני סכנין.