על רקע הפרסומים כי המועדונים הגדולים באירופה רוצים להקים ליגה מיוחדת המנותקת מאופ"א ולהפסיק את השתתפותם בליגת האלופות, בפיפ”א הוציאו היום (חמישי) הודעה אזהרה לשחקנים שבה כתבו כי אם מי שייקח חלק בליגה חדשה, יוטלו עליו סנקציות ואינו יוכל להשתתף בטורנירים הבינלאומיים כדוגמת המונדיאל.
“בעקבות הספקולציות האחרונות בתקשורת כל הקמת “סופר ליג” אירופית סגורה על ידי מספר מועדונים אירופים, פיפ”א ושש הקונפדרציות מזכירות שוב ומדגישות שמפעל כזה לא יהיה מוכר על ידי פיפ”א והקונפדרציה המקומית", כתבו בפיפ"א. "כל מועדון או שחקן שישתתף במפעל הזה לא יורשה להשתתף במפעלים של פיפ”א ואופ”א”, הוסיפו.
למרות שמספר מועדונים הכחישו כי הם מנהלים שיחות, נשיא ריאל פלורנטינו פרס נפגש עם מקבילו ביובנטוס, אנדראה אניילי והשניים דנו על הצורך בשינויים גדולים בתחרות המועדונים האירופית, מה שגרם ככל הנראה לפיפ"א להוציא את ההודעה השנויה במחלוקת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו