מיכאלה וורקו. שחקנית העתיד של הכדורגל הישראלי. צילום: שאול גרינפלד, באדיבות ההתאחדות לכדורגל

משהו חדש וטוב קורה בנבחרת ישראל: "אהיה עשירה מכדורגל"

אירנה קוזנצוב, שכבשה בניצחון נבחרת הנשים מול אסטוניה, מככבת בפוטסדאם הגרמנית ושואפת להגיע רחוק • מיכאלה וורקו מגשימה את עצמה ב"טיקי טאקה של ספרד" • והמאמן ניסו אביטן נותן הזדמנות גם לצעירות • אולי בכל זאת יש עתיד לכדורגל הנשים שלנו

[object Object]

היה רגע קצת יוצא דופן אחרי השער הראשון שכבשה אתמול (שלישי) נבחרת הנשים של ישראל בניצחון 1:3 על אסטוניה בליגת האומות, במשחק שאירחה בהונגריה. זה קרה אחרי השער הראשון של נועה סלימהוגיץ' בדקה ה-35. כמעט כל הנבחרת רצה לברך את מאמן השוערות דודי גיל.

התרגיל היה שלו! הוא ראה אותו במשחק בונדסליגה ("נדמה לי וולפסבורג") ותירגל אותו עם הנבחרת. עונשין על קצה הרחבה, שלוש שחקניות נצמדות לקצה החומה, מתפצלות, והבועטת עדן אביטל מוצאת את סלימהוגיץ׳ חופשייה מול השוער. שחקנית פוטסדאם סיימה בהחלטיות לרשת הגבוהה.

במלון אחרי המשחק, גיל משמיע לי הקלטה. הוא שלח אתמול דיאגרמה של התרגיל לגיורא אנטמן, מאמן שוערות בנבחרות הצעירות וכתב לו "זה גול במתנה".

אירנה קוזנצוב חוגגת עוד שער של נבחרת ישראל, צילום: שאול גרינפלד, באדיבות ההתאחדות לכדורגל

זה היה שער שהוא התגלמות ההופעה הישראלית, ששמרה על המאזן המושלם של המאמן ניסו אביטן, שניצח גם במשחק הראשון 1:3 בבולגריה. כדורגל מאורגן, אולי לא הכי מבריק, אבל כשכל השערים מתרגילי מצב נייח אפשר לראות איך הכנה מנצחת משחקים.

השליטה הישראלית הייתה בגלל לחץ בלתי פוסק. ״אמרתי לעצמי שברמות הללו נשחק מאד אגרסיבי ולא ניתן ליריבות לשחק בכלל. יש לזה מחיר קצת של עייפות בסיום אבל הנשים מחויבות לתהליך", מסביר אביטן. הוא גם מבצע הצערה משמעותית מאד של הנבחרת. אתמול נתן הופעות בכורה לתומר זכריה בת ה-18  ומעיין בן ישראל בת ה-16.

ניסו אביטן. "השחקניות מחויבות", צילום: שאול גרינפלד, באדיבות ההתאחדות לכדורגל

השער השני הוא בעיטה מצויינת של אליענה בירד מחוץ לרחבה בדקה ה-48 כשמבשלת לה מיכאלה וורקו - בפי כולן שחקנית העתיד של הכדורגל הישראלי. לפני כשבועיים, ביום סגירת חלון ההעברות, וורקו קיבלה טלפון מהסוכן שלה בספרד. לבנטה מעוניינת אבל היא צריכה לתת תשובה תוך 40 דקות.

"העירו אותי משנת צהריים. אבל ישר אמרתי כן". עכשיו היא כבר בעיירה ליד ולנסיה, מחכה להופעת בכורה שם. והקונצנזוס הוא שלא היה כשרון טכני כמוה בכדורגל הישראלי.

עד המעבר ללבנטה דובר על מעבר אפשרי לוושינגטון. "אבל רציתי טיקי טקה. ספרד", אומרת וורקו. ולשאלה איפה תהיה עוד חמש שנים היא עונה "ברצלונה". היא ואחיה, שלקח אותה לשחק בשכונה בפתח תקווה, קצת מאחרי הגב של המשפחה, מטורפים על בארסה מגיל צעיר.

תומר זכריה (מימין) ומעיין בן ישראל. תהליך הצערה בנבחרת,

אסטוניה מצמקת בדקה ה-78 מהקשתה של כריסטינה קיפרו, אבל הבלמית אירנה קוזנצוב מבקיעה את השלישי כשהיא עולה קדימה לסיים עוד תרגיל עונשין בדקה ה-80. בלחץ שדורש אביטן נוצרים שטחים לא קטנים לבלמיות לכסות, ושם קוזנצוב ראשונה באגרסיביות כמעט כל כדור. וכשבלמית מסיימת הופעה דומיננטית עם שער היא שחקנית המשחק.

במחצית הראשונה יצאה פצועה לדקה לאחר מרפק בפנים. "זה היה מכוון והייתי מטושטשת לרגע. הן עשו את זה גם בחצי השני. רציתי לסגור איתן חשבון. אני אוהבת את הקטעים האלו של קצת אלימות. אבל אז חשבתי על זה שיש לי צהובים וצריך לשמור על קור רוח", היא מסבירה.

אם הנבחרת והרבה שחקניות מדברים על חלומות ומטרות, קוזנצוב בגיל 22 כבר בשלב ההגשמה. בגיל 22 היא כבר בשנה רביעית בבונדסליגה ושחקנית קבועה בהרכב טורבינה פוטסדאם. בקבוצה משחקות עוד שתי ישראליות - מאריה אל מצרי ושחר נקב.

ספורט בצד, הרבה ישראלים חולמים להיות במצבך - לחיות בברלין בעצמאות. אנשים בגילך לא עוזבים את הבית.

"האמת מאד כיף. מאד מתחברת לתרבות האירופאית ולשקט.  פוטסדאם היא מין עיר של ספורט - אנחנו הולכות לפעמים לברלין לבלות קצת או למסיבה, אבל בפוטסדאם עצמה ממש מתרכזים בספורט".

קוזנצוב. "אני אוהבת את הקטעים האלו של קצת אלימות", צילום: שאול גרינפלד, באדיבות ההתאחדות לכדורגל

איך היה עם המלחמה בברלין?

"בברלין יש כמובן פוליטיקה. סטיקרים של חמאס ופלשתין. אבל פוטסדאם היו מדהימים - אפילו הציעו להעביר את המשפחות שלנו לשם". 

מה את אומרת לשחקניות אחרות על הדרך להשתלב באירופה?

"שאת חייבת להיות במקצוענות ובמחויבות מלאה, עוד לפני שמצאת את הקבוצה המתאימה ועוד כשאת בארץ. גם אם מה שמסביב עוד לא מקצועני את חייבת להיות מקצוענית ולא לוותר בדרישות.

"לי זה היה מהבית - כי אבא שלי היה שחקן ברוסיה. בהתחלה דברים לא הסתדרו, הייתי בקבוצה בקפריסין, לא מספיק טובה, הייתי צריכה לחזור לארץ. אבל התמדתי ואז הגיעה ההצעה מגרמניה".

 אז את רואה בבונדסליגה את הטופ העולמי - איפה את רואה את הכשרון של מיכאלה (וורקו)?

"היא יכולה להיות ממש בטופ. אין הרבה כמוה גם בגרמניה. אני אומרת לה את זה. היא יותר מוכשרת ממני. היא צריכה להיות יותר בטוחה בעצמה".

דודי גיל. ייבא תרגילים מהבונדסליגה, צילום: שאול גרינפלד, באדיבות ההתאחדות לכדורגל

פוטסדאם מועדון היסטורי לנשים בלבד, זה אומר שיש לו פחות כסף נניח מאיזה באיירן או דורטמונד?

"בדיוק. ולכן למרות שאני נותנת את הכל אני מרגישה קצת מיצוי ורוצה לעבור בשלב מסוים למקום יותר גדול. השחקניות המובילות שלנו כל הזמן עוברות הלאה - למועדונים יותר גדולים או ליגות אחרות".

אז בקבוצה יותר גדולה יש סיכוי שתוכלי להיות עשירה, גם אם לא כמו כדורגלן?

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

"זה לא ׳יכולה להיות - אני אהיה עשירה מכדורגל!  אני כבר במצב שיכולה לשלוח כסף הביתה. קודם כל צריך לדאוג לכדורגל. להיות הכי טובה שאפשר. אבל אני גם עובדת על החשיפה שלי באינסטגרם, משתפרת בגרמנית, ואז יבואו גם פרסומות. אז כן, אני אהיה עשירה מכדורגל״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו