ימים ספורים לאחר שמכבי תל אביב הבטיחה בחודש מאי האחרון את זכייתה באליפות ה־25 בתולדותיה, התעצם השיח סביב עתידו של ערן זהבי - שיח שהחל עוד בעיצומו של המאבק על התואר.
החלוץ הוותיק (37), שביסס את עצמו כאחד השחקנים הגדולים של הצהובים בכל הזמנים, כזה שאף משווים אותו לעיתים לסמל הגדול - אבי נמני - שקל לפרוש, אבל החליט בסופו של דבר להמשיך לשחק עונה נוספת. זהבי לא ידע אז שהעונה הנוכחית, שנכנסת בקרוב לישורת האחרונה שלה, תהיה אחת המתסכלות שהוא ידע בקריירה, כשהסיבה לכך היא מאמנו ז'רקו לאזטיץ'.
גם אם הקרדיט שהמאמן הסרבי מעניק לדור תורג'מן מוצדק, בקרב לא מעט אנשי כדורגל וכן אצל אוהדי מכבי ת"א מתקבל הרושם שלזהבי מגיע יותר, בטח אחרי מה שתרם למועדון במרוצת השנים. למסתכלים מהצד ברור שמערכת היחסים בין הכוכב לבין האיש שמקבל את ההחלטות המקצועיות בקריית שלום לא חמה במיוחד.
זהבי שיחק עד היום בליגה רק 681 דקות, כבש ארבעה שערים ובישל שער נוסף - נתונים די עגומים לשחקן ברמתו. בעונה שעברה, שהסתיימה כאמור באליפות, כבש 20 שערי ליגה, כך שלא בטוח שהגיל הוא עד כדי כך פקטור. אם לא די בכך, הכוכב הוותיק גם חווה העונה לא מעט רגעים שמעצימים את הירידה במעמדו תחת לאזטיץ'.
לא פעם העונה זהבי התחמם דקות ארוכות, אבל נכנס רק לדקות ספורות לפני סיום המשחק. בגמר גביע הטוטו מול מכבי חיפה הוא לא קיבל אפילו דקה אחת, וזכורה היטב התקרית לאחר שהוחלף בניצחון על הפועל ירושלים בדצמבר, שבה הביע את זעמו, מה שגרר תגובה של לאזטיץ' שאמר בין היתר: "זאת לא התנהגות שאנחנו רוצים לראות, אבל כולם יודעים שלערן יש קרדיט שלאחרים במועדון אין".
מבחינת תוצאות עד כה, לאזטיץ' ומכבי נמצאים במצב לא רע (אם ינצחו הערב את בית"ר ירושלים, יצמקו את הפער מהפסגה לשלוש נקודות בלבד), בטח לנוכח הדרך הארוכה שעשו בשלב המוקדם של הליגה האירופית שהסתיים ביום חמישי האחרון, כך שההתעסקות ביחסים בין המאמן לזהבי נשארה עד היום על אש קטנה יחסית.
מי שהיה בסיטואציה דומה לפני כ־20 שנה הוא ניר קלינגר, שהוביל את הצהובים לאליפות בעונת 2002/3, כשאת העונה ליוותה מערכת יחסים מעורערת בינו לבין אבי נמני, שאז היה הכוכב הגדול של מכבי ת"א. כשקלינגר מסתכל מהצד על מה שקורה כיום במועדון, הוא מעריך את לאזטיץ' על היכולת שלו לעמוד בלחצים. "זה לא קל להישאר עם ה'אני מאמין' שלך, בעיקר במועדון גדול כמו מכבי", אומר קלינגר. "בסופו של דבר, לאזטיץ' צריך תוצאות. במקרה שלי אני הבאתי את התוצאות, אז אף אחד לא יכול היה להתווכח איתי. הוא מאמין בתורג'מן שנמצא על המשבצת של ערן ועושה עבודה טובה, אז קשה לבוא אליו בתלונות".
לשאלה אם בכל זאת הגיע לזהבי לקבל יותר דקות עד כה, קלינגר עונה נחרצות: "עם כמות המשחקים שהיתה למכבי באירופה, בליגה ובגביע, לערן הגיע לקבל יותר דקות. זה יפה לראות שערן, חוץ מלהביע לעיתים חוסר שביעות רצון, לא עושה סבוטאז' או משהו בסגנון. לגבי ההמשך שלו במכבי או בקריירה בכלל, צריך לראות איך העונה תיגמר, מה יהיה עם תורג'מן או חלוץ אחר שינסו להביא, ומה יהיו הציפיות של ערן עצמו".
אבי נמני, שסיים את העונה ההיא עם קלינגר כשחקן המפתח ועם חיוך גדול, מחזק את דבריו של חברו לחדר ההלבשה בעבר, וכאמור מאמנו בשנים שלאחר מכן. "ללאזטיץ' יש העדפה לתורג'מן ובינתיים זה משהו שבא לידי ביטוי על כר הדשא בתוצאות. מצד שני, זהבי ראוי ליותר. כן, יותר קשה לו עם המהירות, היציאה מהמקום, הדריבל והבעיטה, אלו דברים שמשנה לשנה נהיים יותר קשים לשחקנים ותיקים, אבל עם כל זה אני עדיין חושב שהוא צריך לקבל יותר. "לאזטיץ' מקובע במערך מסוים, בסגנון מסוים, לא יוצא מהקופסה. ערן ודור יכולים גם לשחק יחד. בשורה התחתונה, אני לא חושב שיש שם מערכת יחסים בעייתית כמו שזה נראה מבחוץ, עד כה זה עובר טוב".
כשמסתכלים ברשתות החברתיות לאחר משחקים של מכבי, רואים שהדעות סביב לאזטיץ' חלוקות. יש התומכים, שמרגישים שהוא מוציא את המקסימום מהסגל שלו, בטח לנוכח העומס; מנגד, יש כאלו שלא מתחברים לסגנון המשחק, וכמובן לא אוהבים לראות את מה שקורה עם זהבי.
טל ברסי (37), מנוי כבר שנים לשער 11 בבלומפילד, שמלווה את הצהובים גם למשחקי חוץ, מנתח מהזווית שלו את הסיטואציה: "לי מהצד נראה שלאזטיץ' לא מכבד את ערן והוא הראה את זה בכמה מקרים ספציפיים. המקרה הראשון זה המשחק מול אייאקס, שמכבי כבר היתה בפיגור 5:0 והוא הכניס אותו לכמה דקות, כאילו מדובר בשחקן נוער. מצד שני, במשחק מול בשיקטאש, שנראינו מעולה והניצחון היה בידיים, הוא לא נותן לו לשחק, וכמובן גמר גביע הטוטו. אתה יודע שערן קפטן, מניף את הגביע - תן לו להרגיש חלק, הוא לא יהיה זה שיהרוס לך את המשחק".
יש מי שיגיד שתורג'מן משחק נהדר וזהבי פחות טוב.
"אין שאלה שתורג'מן היה צריך לקבל את ההזדמנות שלו והוא משחק טוב, והיה ברור שערן יעלה העונה יותר מהספסל ויצטרך להילחם על הדקות שלו, אבל זה יותר מזה. לא יכול להיות שאתה מחמם אותו כל המחצית השנייה ואז מכניס אותו בדקה ה־85.
"ברור שערן איבד מהמהירות שלו, מהתנועה שהיתה לו, שהוא צריך סביבו רביעייה התקפית של שחקנים שתייצר לו מצבים, אבל עדיין - לאזטיץ' לא מבין את הגדולה שלו, את הערך המוסף שהוא מביא, את זה שלפעמים כשהמצב תקוע הוא יכול להשפיע על השחקנים. דווקא העונה הזו מראה אולי הכי הרבה כמה ערן ספורטאי גדול וכמה מכבי חשובה לו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו