דגלי פלשתין ברחובות אמסטרדם. צילום: צילום מסך

אוהדי מכבי ת"א הסירו דגלי פלשתין באמסטרדם והותקפו על ידי טורקים | צפו

לקראת המפגש של הצהובים עם אייאקס (הערב, 22:00) במסגרת הליגה האירופית, ב"nltimes" המקומי מדווחים כי מספר אתרים מרכזיים בעיר הוגדרו כאזורי סיכון בטיחותי • אמש, אוהדי אלופת ישראל התעמתו עם פרו-פלשתינים, ביניהם אוהדי פנרבחצ'ה שהגיעו לתמוך בקבוצתם במשחק מול אלקמאר

במשך שנים ארוכות ארגון אוהדי מכבי תל אביב משתף פעולה עם ארגון אוהדי אייאקס, כאשר אוהדים משני הצדדים נוהגים להתארח בישראל ובהולנד אצל עמיתיהם מספר פעמים בשנה. יחד עם זאת, ההגעה של אלופת ישראל לאמסטרדם, בימים מתוחים שכאלה לא משאירה את משטרת הולנד אדישה.

על פי ה-"nltimes" המקומי, מספר אתרים מרכזיים בעיר הוגדרו כאזורי סיכון בטיחותי, ביניהם כיכר דאם, רובע החלונות האדומים, התחנה המרכזית והאזור שמסביב לאצטדיון יוהאן קרויף ארנה, כמו גם קווי הרכבת בין האזורים האלה. ההחלטה התקבלה על ידי ראש עיריית אמסטרדם יחד עם ראש מחלקת המשטרה המחוזית. לפי הדיווח "המשטרה רשאית לעצור כל אדם ולערוך עליו חיפוש בין השעות 13:00 לחצות".

יש לציין כי לפני מספר ימים, ארגון אוהדי אייאקס הודיע כי לא יאפשר הכנסת דגלי פלשתין וישראל לאוהדי הקבוצה והם לא מוכנים שהפוליטיקה תכנס לאצטדיון האלמותי.

אמש החלו לרוץ ברשתות החברתיות סרטונים בהם נראים אוהדי מכבי מסירים דגלי פלשתין מחלונות של מקומיים, סרטונים שהגיעו לעמודי אולטראס מוכרים עם אלפי עוקבים. לא מעט אוהדים טורקים נמצאים גם הם בהולנד, זאת לקראת המשחק בין אלקמאר לפנרבחצ'ה. לפי מספר דיווחים מספר טורקים תקפו את אוהדי מכבי ואף גנבו את הדרכון לאחד מהם. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...