במנהלת הליגה יש בעיה קבועה עם בני סכנין. כשעושים אירוע שקשור ביום השואה יודעים שבסכנין יכולה להיות בעיה. הם לא יהודים, לא רצחו אותם בשואה, אז אולי עדיף לדלג. וברוב הפעמים באמת דילגו באלגנטיות. והתקשורת שתקה.
כשליאור אסולין הביא לבני סכנין גביע, הוא היה המלך של סכנין. השמועות סיפרו אז במדורי הספורט, שהשם ליאור אפילו הפך פופולארי במגזר הערבי נוכח ההצגה בגמר הגביע. כאשר נרצח ליאור אסולין בשבעה באוקטובר על ידי טרוריסטים מוסלמים, אף נציג מבני סכנין לא הגיע להלוויה. והתקשורת שתקה כי זו לא הייתה העת.
כשאוהדי מכבי תל אביב ובית"ר ירושלים התלוננו שלהגיע למגרש בסכנין זו סכנת נפשות, אמרנו זה הקומץ הגזעני של שתי הקבוצות, עובדה שלקבוצות אחרות זה לא קורה. כשאוהדי מכבי נתניה חטפו שם אבנים, אמרנו זה לא מתאים לאירוח של סכנין. והמשכנו הלאה.
כשהיו צרות קבועות עם המגרש בדוחא, אמרנו נו, נטפלים דווקא אליהם כי הם ערבים, בכל זאת קצת גשם, קצת בוץ, יכול להתרחש גם בקרית שמונה. לא צריך להשתולל בגלל זה. כשחלק מהאוהדים שלהם החלו לבזות את ההמנון, אמרנו זה רק קומץ לא צריך להתייחס אליהם.
אבל תמיד זכרנו שמאזן גנאים מארח הכי יפה שאפשר, ושמונדר חלאיילה הוא אחד האנשים הנחמדים בכדורגל הישראלי, ואיך התעצבנו כולנו שחיסלו לבירם כיאל את הקריירה ודרשנו צדק עבורו, ואפילו בכינו יחד איתו. וכשהבן גבירים דרשו לפגוע אישית במועדון הזה בלי שום קשר לכדורגל, כל תקשורת הספורט נעמדה על הרגליים האחוריות. ולא שכחנו את הטורנירים הקבועים עם אוהדי הפועל תל אביב ועומר חרמש ז"ל ואוהדי סט. פאולי.
אבל עכשיו תקשורת הספורט לא יודעת מה לעשות. אם בני סכנין החליטה שהרומן שלה עם הכדורגל הישראלי נגמר, הגיעה העת להיפרד. לא צריך לשיר את ההמנון ואין ציפייה שאף ערבי במדינת ישראל ישיר "נפש יהודי הומיה". אבל בחייאת, אתם הרי אוהבים כבוד ורוצים יחס שווה.
הבעיה היא שלאורך כל התקופה בליגת העל של סכנין, היא תמיד קיבלה יחס אקסטרה. מתוך רצון של תקשורת הספורט לשמור על הכדורגל הישראלי כבועה נטולת שנאה וגזענות, לא אחת גם עצמנו עין לנוכח ההתנהגות המופקרת של חלק מחברי ההנהלה וחלק מאוהדי הקבוצה.
לצערנו הרב, כולם בסכנין משכו את החבל הזה והוא עומד להיקרע. מעתה כל קבוצה זולת ריינה, תשמיע את ההמנון הלאומי מול סכנין גם כהתרסה מטופשת שתבחן את ההתנהגות של סכנין.
אם הנהלת סכנין והאוהדים ימשיכו להתנהג בצורה הזאת, ולא יעמדו פשוט בשקט (כי כמה זה כבר מסובך לעמוד שתי דקות בשקט בעת נגינת ההמנון, אפילו הקומץ של בית"ר כבר מצליח לעשות את זה) הכדורגל הישראלי על שלל חלקיו מכר הדשא ועד היציעים, פשוט יקיא את המועדון הזה מתוכו. האם זה מה שרוצים בבני סכנין?
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו