סבאח אל חיר: מכבי חיפה קיבלה קריאת השכמה כואבת, גם הפועל באר שבע אכזבה

הירוקים ספגו את אחד ההפסדים הכי משפילים שלהם באירופה עם 3:0 לסבאח האזרית • רק מהפך ענק בגומלין בחוץ יציל את ברק בכר מהדחה מהקונפרנס ליג כבר בסיבוב המוקדמות השני • האדומים נפרדו ב-0:0 מול צ'רנו מורה הבולגרית, אותה אירחו בבולגריה

בניחוח צרפתי: איתן אזולאי מוצג במכבי חיפה / באדיבות מכבי חיפה

מכבי חיפה עוד לא יצאה מהחניה בדרך לעונת 2024/25 ועוד לפני שהביטה ימינה ושמאלה, הרכב הירוק של ברק בכר נשרט על ידי קבוצה אלמונית מאזרבייג'ן בשם סבאח. זו לא שריטה קטנה, כי 3:0 ביתי, גם אם הוא משוחק בהונגריה, זה משהו בולט שאי אפשר לפספס. יכול להיות שאף אחד במכבי חיפה לא ראה את זה קורה. ברק בכר חזר לקדנציה שנייה בקבוצה, הביא בלם אוקראיני עם רזומה מרשים, הירוקים ניצחו את הפועל באר שבע במשחק האירופאיות בשבת האחרונה ואז באו האזרים ושלחו את הירוקים ללילה של מחשבות על מה שיקרה מעתה והלאה.

בדומה לשבת, המחצית הראשונה לא הייתה טובה, אבל גם לא נוראה, עם 0:0 שלא מזיק ולא מועיל. את השריטה חטפה חיפה במחצית השנייה. פאבול שפרנקו (61), ג'סי סקידיקה (82) וחיאל אלייב (88) הביסו את מכבי חיפה. זו לא סתם שריטה, אלא כזו שקשה מאוד לטשטש ובטח שלא לתקן בשבוע שנותר עד הגומלין באזרבייג'ן. צריך לקרות משהו הזוי, תלוש מהמציאות ובאמת יוצא דופן, כדי שהירוקים יעשו את הבלתי יאמן וימחקו פיגור של שלושה שערים. בכל תסריט אחר, מכבי חיפה תודח מאירופה כבר בסיבוב המוקדמות השני של הקונפרנס ליג ותקטע רצף, אותו התחיל ברק בכר בשלב הבתים של אותו המפעל, המשיך בליגת האלופות ועבר גם בליגה האירופית.

זה עלול להיות כישלון שיהיו לו השלכות גם הלאה. המבחן הראשון של ברק בכר במכבי חיפה הוא לא לתת לעסק להתפרק, כי שריטה, קשה ככל שתהיה, היא משהו שאפשר לתקן. הפסד נוסף יהיה מכה וכל מה שעלול לבוא לאחר מכן הוא משהו שיצריך פחחות ולא תיקון קוסמטי.

דין דוד, צילום: באדיבות האתר הרשמי של מכבי חיפה, צילום: ראובן כהן
ברק בכר, צילום: באדיבות האתר הרשמי של מכבי חיפה, צילום: ראובן כהן
דניאל סונדגרן, צילום: באדיבות האתר הרשמי של מכבי חיפה, צילום: ראובן כהן
ליאור רפאלוב מול סבאח, צילום: באדיבות האתר הרשמי של מכבי חיפה, צילום: ראובן כהן
פייר קורנו, צילום: באדיבות האתר הרשמי של מכבי חיפה, צילום: ראובן כהן

מי שגם כן עלתה לשחק היום בסיבוב השני במוקדמות הקונפרנס ליג זו הפועל באר שבע שבאופן אירוני אירחה את צ'רנו מורה הבולגרית בבולגריה וראתה את אוהדי היריבה מאיישים את חלק מהיציעים. אחרי יכולת לא מרשימה האדומים סיימו את המשחק ב-0:0, וכדי לעבור יצטרכו תוצאה טובה יותר בחמישי הבא, אז זה באמת יהיה משחק ביתי של צ'רנו מורה.

גם בעונה שעברה הקבוצה מבירת הנגב הודחה מול יריבה מבולגריה, לבסקי סופיה, ורן קוז'וך רוצה להימנע מהתסריט שחווה על בשרו קודמו בתפקיד אליניב ברדה. אופיר מרציאנו, שנפצע בשבת מול מכבי חיפה והיה בספק להתמודדות, עלה בשער והציל את חברי מספיגה במחצית השנייה בזכות עצירה עם הרגל.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
אופיר מרציאנו. הציל את הפועל באר שבע, צילום: מאור אלקסלסי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר