יממה לפני שיצאו לדרך המשחקים האולימפיים בפריז, הנבחרת האולימפית של ישראל מקיימת הבוקר (שלישי) את האימון המסכם לפני המשחק מול מאלי.
בנבחרת עדיין מתקשים לעכל את העובדה כי רוי רביבו מורחק משני המשחקים הקרובים זכר לאדום שקיבל מול איסלנד בחצי גמר ליגת האומות. ההתאחדות לכדורגל הודיעה כי ערערה על ההחלטה ל-CAS, בית הדין לבוררות בכדורגל, וההחלטה בעניינו אמורה להתקבל תוך 24 שעות. לפי תקנון הטורניר האולימפי, המועד האחרון לערעור הוא חמישה ימים לפני המשחק הראשון של הטורניר. ל"ישראל היום" נודע כי ההתאחדות אכן שלחה את הערעור לגוף הרשמי בזמן, אבל הוא לא התקבל ולכן נעשתה פנייה ל-CAS. ההחלטה בעניינו תתקבל תוך 24 שעות.
המאמן גיא לוזון אמר על כך: "רביבו? אין לי מה להגיב, זה לא עניינים מקצועיים. לצערי אנחנו עם 17 שחקני שדה ושני חריגים, ככה יצא ועם זה ננצח. מי שנמצא הוא זה שרלוונטי ומי שנמצא הוא הטוב ביותר".
בנוסף, המאמן התייחס גם להכנות למאלי: "הרגש עולה וגובר, עוד 24 שעות אנחנו שם. אני ישן נהדר, אין לי בעיה אם זה קרטון או מזרון, הכל בסדר. מבחינתי אנחנו מוכנים מאוד, כמו לכל משחק אחר. זה לא עכשיו הכנה מיוחדת, מתנהגים כרגיל. ביטחון לעשות משהו מיוחד תמיד יש לי. אין קשר בין מה שהיה בעבר למה שהיה בעתיד, אנחנו צריכים להוכיח את עצמנו מחדש ומחר מתחילים. מאלי זו קבוצה מאוד פיזית, מהירים, גבוהים עם יכולת אישית שרוצים שזה יהיה משחק מחוף לחוף – פחות מסודר, יותר בלאגן ונצטרך להגיב בהתאם".
על מחאות אפשריות באצטדיון אמר: "זה רחוק מלהטריד אותי, אנחנו לא מתעסקים בשטויות. אנחנו מרגישים מאוד בטוחים בצרפת, המשטרה שלהם והחבר'ה שלנו עושים עבודה נהדרת. עדיין לא יודע מה מצבו של ניב אליאסי, בכל מקרה הוא לא יפתח מחר"
מי שעוד דיבר הוא אוסקר גלוך, שהצטרף לנבחרת האולימפית רק בפריז עצמה וצפוי להיות השחקן המרכזי שלה: "מתרגשים מאוד לקראת המשחק, לא הייתי כל ההכנה אבל עבדנו קשה, אנחנו רוצים לראות תוצאות מחר. הייתי עם רוב השחקנים פה לפני ביורו צעירות ואני מכיר גם את גיא, אז זה לא משהו שמקשה עליי. טוב לחזור כמה ימים לפני, לראות איך הם התאמנו. זה טורניר גדול ואנחנו מוכנים.
"אני חושב שיש ציפייה מאיתנו ומסתכלים עלינו הרבה, אנחנו נבוא בשביל לא לאכזב. זה מצב מאוד מיוחד של המדינה ואנחנו נשחק גם בשבילם. מאלי? לא מתכוננים לשחקנים ספציפיים, אבל אנחנו מסתכלים עליהם ואיך להתקיף וכו'. בסוף אנחנו מסתכלים על עצמנו. זו הדרך הטובה ביותר לייצג את המדינה שלנו ולייצג את המשפחות. מחאות? אין לנו הכנות מיוחדות לזה, אנחנו מתעסקים בכדורגל. ראינו כמה קליפים עליהם, אנחנו מתרכזים בנו ובאיך שאנחנו משחקים וזה מה שחשוב".
הבוקר הגיעו לראשונה המון כתבים של תקשורת זרה, זאת בניגוד ליומיים האחרונים בהם רק השליחים הישראלים הופיעו. אחרי המשחק מול מאלי מצפים לנבחרת ישראל מפגשים גם עם פרגוואי (27.7) ויפן (30.7), מה שיהיה המשחק הראשון בו רביבו יוכל לשחק.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו