שחקני הפועל ת"א ירדו אמש לחדרי ההלבשה אחרי ההפסד 2:0 להפועל ירושלים עם פנים שמראות ייאוש. "לא מסוגלים לתת גול, סע**", קרא אחד מהם, כאשר בחדר ההלבשה האווירה הייתה אפילו קשה יותר והשחקנים היו מכונסים בתוך עצמם. הבעיה הגדולה נותרה העובדה שהאדומים לא מצליחים להבקיע שערים. שבעה משחקי ליגה רצופים ללא שער תחת יוסי אבוקסיס, 644 דקות, 34 פחות מהשיא השלילי של המועדון.
במועדון מדברים על "חוסר ביטחון בולט בכל פעולה", כאשר שחקנים בקבוצה העידו כי "אפילו באימונים אנחנו מתקשים להבקיע". אבוקסיס, כך מעידים במועדון, עושה כל מה שביכולתו כדי לשנות את התמונה, אך ללא הצלחה עד כה.
"עשו שיחות אישיות עם השחקנים, עבדו איתם מנטלית אבל בסוף על המגרש הכל הלך הפוך" סיפרו בהפועל ת"א, "היו במהלך הפגרה אימונים כפולים של סיומות מול השער. שחקנים נשארו שעות, כולם, היו אימונים שדן איינבינדר נשאר עם החלוצים, המגנים נשארו להגבהות, חשבנו לבוא אחרת מהפגרה אבל זה פשוט לא הלך".
בהפועל ת"א מסמנים את העובדה שאין מבקיע שערים דומיננטי, כזה שיכול כמעט בכל מהלך לייצר כיבוש, כאחת הבעיות הגדולות. אלן אוז'בולט הוא מלך שערי הקבוצה עם 5 שערים, אבל השער האחרון שלו היה בניצחון האחרון על מ.ס אשדוד, המשחק האחרון בו הפועל גם כבשה. סלים טועמה עוד היה מאמן, אך מאז כאמור, הדברים השתנו.
אוז'בולט נותר אמש (שוב) על הספסל, אבל לא רק הוא. גם הבא אחריו ברשימת הכובשים, מאוויס צ'יבוטה (רק 4 שערים) נכנס רק כמחליף. גם לעמרי אלטמן יש 4 שערים, אך הוא פצוע ורק הישאם לאיוס עם 3 היה על המגרש ורשם החמצה גדולה במחצית הראשונה. כל ה-11 שהעלה אמש יוסי אבוקסיס מול הפועל ירושלים, כבשו העונה יחד 9 שערי ליגה.
יש שבעה שחקנים בליגת העל שכבשו לבדם יותר מכל הפועל ת"א שפתחה אמש את המשחק מול הפועל ירושלים, אחד מהם הוא חלוץ בית"ר ירושלים, ירדן שועה (10 שערים), שקבוצתו לא רחוקה מהאדומים בטבלה, אבל זה בעצם מעיד על כל הבעיה.
להפועל ת"א נתוני ההתקפה מהנמוכים בליגה. אין לה אף שחקן מוביל בקטגוריה התקפית, מכיבוש שערים ועד מסירות מפתח או בישולים. היחיד שמחזיק בנתון טוב בקטגוריה התקפית, הוא הישאם לאיוס, שהוא שלישי בליגה בדריבלים (114), אחרי מילסון וענאן חלאילי. הוא נמצא באותו המקום גם בדריבלים מוצלחים (60).
"חסרה לנו איכות בחלק הקדמי" הודו בהפועל ת"א, "לא הכל יכול להבנות על שחקן אחד, זה לא עובד ככה בכדורגל". אגב, גם הרכש שהגיע בינואר לא ממש קידם את הקבוצה מבחינה התקפית. בובאקר טמבדו, הגינאי בן ה-21, חתם לשנתיים וחצי, אבל בינתיים לא כבש אפילו שער אחד וכמוהו גם סתיו טוריאל. אליאן רוחנא מחזיק בשער בודד ושאר השחקנים שהגיעו אינם שחקני התקפה.
בצוות המקצועי שוברים את הראש מה עוד אפשר לעשות כדי להשתפר התקפית, אבל בינתיים לא מוצאים פתרונות. המנהל המקצועי, חן סול, שוחח מספר פעמים בנושא עם אבוקסיס. האחרון הסביר שאין מספיק איכות, בעוד סול הוא זה שבנה את הסגל ובעונה הבאה יהיו שינויים מהותיים בהתקפה, אם כי עד אז צריך להשאיר את הקבוצה בליגה עם הכלים הקיימים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו