צפו בילדי כפר עזה מקבלים אהבה משחקני הנבחרת לפני היציאה לקוסובו, וייסמן: "היום להיות יהודי באירופה זה לא כיף"

עשרות ילדים הגיעו לבית הנבחרות בשפיים, פגשו את שחקני הנבחרת, שיחקו והצטלמו איתם, לפני שאלה ייצאו למשחק הראשון שנשאר להם במוקדמות היורו • חלוץ גרנאדה שעורר סערה בספרד סיפר לכלי התקשורת: "לפעמים יש דברים שהם יותר מכדורגל והיו התרעות שבגללן העדפתי להישאר בבית"

שחקני הנבחרת באימון. צילום: אלן שיבר

עשרות ילדים מיישובי עוטף עזה הגיעו אחר הצהריים (חמישי) לבית הנבחרות בשפיים, פגשו את שחקני נבחרת ישראל, שיחקו והצטלמו איתם. כחודש אחרי הטבח הקשה שחוו, כשחלקם איבדו בני משפחה וחברים שנרצחו, הילדים התרגשו מאוד מהמפגש וביקשו מהשחקנים רגעים של נחת ואת הכרטיס ליורו 2024. הנבחרת של אלון חזן תמריא מחר לקוסובו ושם יצטרפו שחקני מכבי חיפה ומכבי ת''א, השוער דניאל פרץ והקשרים מוחמד אבו פאני ואוסקר גלוך.

ילדי כפר עזה באימון נבחרת ישראל לפני היציאה לקוסובו

לפני האימון היום, האחרון בישראל שוחח שון וייסמן עם העיתונאים שהגיעו לאימון וסיפר על תחושותיו לאור המצב, הסערה שהייתה סביבו בספרד והרגשה הכללית להיות יהודי בחו"ל בימים אלה. "אי אפשר לחשוב על כדורגל, אבל אנחנו שגרירים של המדינה ואם יש משהו הכי קטן שמאפשר לנו להעלות חיוך, אז אנחנו פה כדי לעשות את זה", אמר וייסמן. "זה נותן לנו אקסטרה דרייב. אתמול ביקרנו חיילים, אנחנו המעריצים הכי גדולים שלהם ואם אנחנו יכולים דרך משחק כדורגל - משחק שנראה כל כך לא מעניין וחשוב - להעלות חיוך לכל המדינה, אז בטח שזה מוסיף".

על הסערה סביבו בספרד: "שמרתי על השקט ועל הפרטיות בשביל המשפחה שלי, אשתי והילדים שבשבילי הם הכל. ראיתי שלדבר לא עוזר, לצערי, למרות שאני השגריר מספר 1 של המדינה והיא כל כך חשובה לי - אני רק מדבר פה והדמעות עולות. זו תקופה לא קלה ולא פשוטה, היום להיות יהודי באירופה זה לא הכי כיף או כל מילה אחרת שתרצו. הקבוצה עמדה מאחוריי והייתה איתי, זה היה לי חשוב".

וייסמן. עבר תקופה לא פשוטה, צילום: אלן שיבר

על הסיבה שלא יצא למשחק החוץ עם קבוצתו גרנאדה נגד אוסאסונה: "לפעמים יש דברים שהם קצת יותר מכדורגל והיו התרעות שבגללן העדפתי להישאר בבית. גם הכדורגל לא כזה עניין, אז לא התאכזבתי או התבאסתי, הראש והלב לא היו שם. זה לא יקרה יותר בעזרת השם, אנחנו חזקים ונראה לכולם שאנחנו יכולים לעשות מה שאנחנו רוצים בתור יהודים גאים. אני מרגיש בטוח בגרנאדה ועושה את כל מה שצריך כדי להישמר ולהיזהר. מי אני? אנחנו כולנו כלום כשיש 240 חטופים בעזה. הלוואי שהם יחזרו במהרה ושכל הפצועים יחלימו ושנדע רק בשורות טובות".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

על המשחקים שמחכים לו ולחבריו בשבוע וחצי הקרובים: "לפנינו ארבעה משחקים מאוד קריטיים ואנחנו מבינים שכושר יותר או פחות זה לא מה שבאמת מעניין. אנחנו באים לתת את כל מה שיש לנו ואני סומך בעיניים עצומות על המאמן ועל הצוות המקצועי. יש לנו פה משימה הרבה יותר גדולה ממשחק כדורגל. ניתן את הכול, זה בטוח. יש כל כך הרבה אנשים עצובים, דואגים, אם אנחנו נוכל להעלות להם חיוך זה יהיה הדבר הכי שמח ועצוב שנוכל לעשות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר