פחות מיממה אחרי ההפסד לאורוגוואי בחצי גמר אליפות העולם עד גיל 20' התייצב המנהל המקצועי בוני גינצבורג כדי לסכם את המסע של נבחרת ישראל.
"אנחנו באמת גאים מאוד במה שעשינו ובמה שאני מקווה שנמשיך לעשות פה בטורניר. אנחנו מרגישים את החיבוק האדיר מהמדינה והמעורבות של כל כך הרבה אזרחים בחגיגה הזאת".
בוני ניצל את ההזדמנות להודות לאנשי הצוות וניסה להסביר מה הסיבות שהביאו את הנבחרת הזאת להישג השיא של נבחרת ישראלית בטורניר בינלואמי.
"זאת נבחרת מאוד מגובשת" הבהיר גינצבורג; "היא התחילה את התהליך הזה לפני שנתיים. זאת נבחרת עם שנתון מוכשר, מאמן שידע להנחיל את העקרונות שיהיו צמודים ל-DNA של הכדורגל שלנו וזה בא לידי ביטוי על המגרש.
"אין ספק שכשאנחנו מסתכלים על כמות המשחקים שהנבחרת הזאת אספה, קרוב ל-40 משחקים, זה משהו שנותן להם את הניסיון תוך כדי התהליך. אנחנו רוצים שהם יהיו שחקני בוגרים, כי בסופו של דבר כל בסיס הפרימידה אמור לשרת את הנבחרת הבוגרת. היא היהלום שבכתר".
אחד הנושאים המרכזיים שעלו במסיבת העיתונאים היה השחרור של חמישה שחקנים (סתיו למקין, אור ישראלוב, רוי רביבו, תומר צרפתי ודור תורג׳מן) לנבחרת הצעירה (רביבו גם לבוגרת). בוני נשאל מה המסר שהשחרור הזה מעביר לשחקנים שנותרו לקראת המשחק האחרון מול דרום קוראה על המקום השלישי ביום ראשון.
"יש פה מורכבות", השיב המנהל המקצועי; "יש חלונות בינלאומיים. חלון של נבחרת בוגרת וחלון של היורו עד גיל 21 ואנחנו צריכים תוך כדי תנועה לטפל בזה. אני בקשר עם יוסי בניון ועם מאמן הנבחרת הצעירה כל הזמן.
"מאחר שמאגר השחקנים שלנו קטן, התהליך פה הוא לא רגיל. בדרך כלל יש נבחרות לכל גיל, למשל באנגליה ובגרמניה, אבל אצלנו זה שונה. מבחינת ההיררכיה יש בוגרת, צעירה, נוער, והשחקנים אמורים וצריכים לעשות את המסלול הזה".
כשנשאל כיצד קיבלו השחקנים המשוחררים את הבשורה הבהיר בוני: "שום דבר פה לא קרה בשליפה מהמותן. כל שילוב של שחקנים היה צפוי, ברמה העקרונית ידענו בדיוק איך אנחנו מתכננים את דקות המשחק שלהם. ידענו איך למנוע מהם פציעות, ידענו שהטורניר יעשה טוב לשחקנים שלא קיבלו הרבה דקות משחק העונה.
"ידענו לגונן על למקין וישראלוב עם פיענוח של gps, לא רצינו לחשוף אותם לפציעות. ידענו שאם לא נגיע לגמר, נשחרר את השחקנים האלה. יש פה שישה ימים לפחות של ג׳ט לג והתאקלמות, והמשימה של הצעירה מגיעה עוד כמה ימים.
"אם היינו מגיעים לגמר, היינו לוקחים את הסיכון ומשאירים אותם. אופיר חיים ידע על זה. זאת לא הייתה הפתעה. אנחנו סומכים על השחקנים שנשארו".
אופיר חיים הגיב גם הוא לפרסומים על כך שההחלטה לשחרר את השחקנים התקבלה בצורה לא טובה כשכתב בחשבון האינסטגרם שלו; "בעקבות הפרסומים בתקשרות: אני שלם ב-100 אחוז עם ההחלטה, אני שותף להחלטה ומברך עליה.
"אין גאה ממני להיות חלק מהפיתוח של השחקנים הצעירים הצעירים והקידום שלהם. אני סומך בעיניים אצומות על השחקנים שנשארו, ומאמין בהם מאוד. ויחד איתם ועם הצוות המדהים שלי נמשיך במאבק על המקום השלישי והמדליה".
מדבריו של גינצבורג ניכר שכל מה שקרה מאז ההפסד לאורוגוואי היה מתוכנן ומתואם מראש. "שום דבר לא היה שליפה מהמותן", הוא מבהיר; "השחקנים הגיבו בצורה הכי עניינית והכי טובה. הם ידעו, אני דברתי איתם כל הזמן. אולי הם לא היו מעודכנים שזה מיד בסוף המשחק, אבל הם ידעו שמייעדים להם תפקיד חשוב בצעירה".
בוני מסכם את הנושא: "אם היה מישהו שהיה אומר שהוא לא רוצה לעזוב, לא הייתי לוקח שחקן שלא מבין את חשיבות האירוע וחשיבות ההתפתחות שלו. כולם בציפייה גדולה לטורניר היורו כי הם מבינים את מה שאנחנו מבינים. אני רוצה שהשחקנים המוכשרים יצאו כמה שיותר מהר החוצה, כך זה יטיב עם הנבחרת הבוגרת".
לגבי המשך הדרך של השחקנים האלה, אמר בוני: "אני מאמין שהם ימשיכו להתנהל הכי מקצועי שיש. כולם זקוקים למנוחה, אבל אני מאמין שאחרי זה הם יחזרו לקבוצות ולנבחרות וינסו להמשיך באותה צורה. אני אשמח מאוד אם זה יניע אותם לנסות לשחזר את הדבר הזה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו