הפועל חיפה מכרה רק 700 כרטיסים לקראת הדרבי החיפאי מחר (שני, 20:30) מול מכבי חיפה, במשחק אותו יארחו הירוקים. במועדון קראו לקהל להגיע, כאשר בסוף השבוע, אחרי בקשתו של הבעלים יואב כץ, נפתח למכירה גם היציע התחתון באזור האורחים, אם כי הוא אינו צפוי להיות מלא.
המאמן רוני לוי ערך שיחות אישיות עם השחקנים הוותיקים שלו, דור מלול, חנן ממן ואלון תורג'מן, שהוחלפו במשחק האחרון נגד הפועל ירושלים. ממן צפוי לפתוח בדרבי, לגבי השניים האחרים התמונה פחות ברורה.
"אנחנו עומדים בפני משחק קשה מאוד" אמר לוי לקראת הדרבי במסיבת עיתונאים והוסיף: "מכבי היריבה הכי קשה בארץ. עם הקהל רק שלה, יש סיכוי קלוש אבל כל עוד יש סיכוי קלוש לפלייאוף נעשה את המקסימום. לאורך החודשיים האחרונים אנחנו בתקופה די טובה ונקווה שמחר זה יבוא לידי ביטוי".
עוד הוסיף המאמן על תמונת הפלייאוף העליון: "אני לא מוותר. תמיד מאמין שיש סיכוי, גם שחקנים וקבוצות נמדדים לא כשהכל מסתדר. כשקשה אני רוצה שהשחקנים יתמודדו, המשחק שעומד לנגד ענינו הוא מול מכבי חיפה, ננסה להתרכז ולעשות תוצאה טובה".
על החילופים שביצע במשחק הקודם, עם החלפתם של חנן ממן, אלון תורג'מן ודור מלול סיפר: "נכנסנו רע מאוד למשחק, אולי בחירת ההרכב שלי הייתה פחות טובה. עשיתי שלושה חילופים אבל יכולתי לעשות עוד שישה אחרים. לא חשבתי על גיל, ניסיון או ותק. בסופו של דבר זה עזר לנו לחזור למשחק ולא להפסיד אותו. שוחחתי עם השחקנים, הם מצויינים, בחורים נהדרים. הרגשתי לא בנוח עם הסיפור הזה. פה זה נגמר מבחינתי. הם קיבלו את זה בהבנה מסויימת ואנחנו עם הפנים קדימה".
על הסגל שיעמוד לרשותו אמר לוי: "למעשה, מלבד דניס פוליאקוב יש לנו שיקול אם לשים אותו בסגל או לא, תומר יוספי יהיה בסגל".
המגן גיא מזרחי הוסיף: "האמת שלא יצא לי לחוות דרבי בקריירה שלי, אז הוא הראשון. בדרבי הקודם שיחקתי אולי שתי דקות. זה הרבה יוקרה לאוהדים וכל עוד יש סיכוי לעלות לפלייאוף אז ניתן הכל. ברור שהיינו רוצים שהכל יהיה תלוי בנו אבל זה לא המצב, אז ננסה לנצח את שני המשחקים שנותרו ונקווה שדברים ילכו לטובתנו".
עוד הוסיף מזרחי: "רק ניצחון משאיר לנו סיכוי, מכבי חיפה פייבוריטית ואין עוררין על היכולות שלה. הצוות הכין אותנו הכי טוב שיש ונצטרך לעשות את העבודה. פלייאוף עליון זו מטרה שכולם במועדון שמו מתחילת העונה. דברים לא הלכו כצפוי, החלפות מאמנים ושחקנים, עד שמצאנו את הדרך ללכת לתוצאות טובות. יכול להיות שנזכרנו טיפה מאוחר, אבל כל עוד יש סיכוי ננסה להגיע לשם".