זה שוב הלך קשה, שוב היה מתיש אבל מכבי חיפה השיגה הערב (שבת) ניצחון חשוב 2:3 על עירוני קריית שמונה בחוץ. איתמר שבירו כבש צמד לטובת המארחת, אבל פרנצדי פיירו, צ'ארון שרי ודילן בטובינסיקה סידרו שלוש נקודות חשובות לאלופה. שלושה ימים לפני המשחק מול פ.ס.ז' בעיר האורות במסגרת המחזור ה-5 בליגת האלופות, הירוקים עשו את העבודה והצליחו לעלות למקום הראשון בטבלה, לפחות עד למשחקה של מכבי תל אביב ביום שני מול מכבי נתניה.
"עשינו את המשחק הזה קשה, כי התחלנו טוב והגענו להרבה מצבים בחצי הראשון", סיכם מאמן חיפה ברק בכר לאחר המשחק, "יכולנו להגדיל את התוצאה ב-0:1, אבל כל פעם שהרגשנו נוח - ספגנו. דווקא ב-2:2 הם היו יותר קרובים לשלישי, אלה מגרשים שצריך לדעת לנצח בהם, ועשינו את זה. זאת תקופה לא קלה, סימנו וי במשחק מתיש. היינו חשופים ויכולנו לספוג את השלישי, צריך לפרגן לקריית שמונה שניסתה ללחוץ ושלחה הרבה שחקנים קדימה, וכמעט הביכה אותנו. הרגשתי שהשתפרנו הגנתית בשני המשחקים האחרונים, היום היינו חשופים, אבל יותר נעים לתקן כשמנצחים. ברור שזה לא יכול לעבור ככה".
על הקפיצה בין הליגה למשחקים בליגת האלופות הוסיף בכר: "אני לא רוצה להסתכל כאילו ליגת העל היא עול. באנו היום בגישה טובה ועשינו חצי ראשון טוב, אנחנו לא רוצים רק לסמן וי ולהמשיך. אנחנו רוצים לבוא בכיף למשחקים. עשינו את זה יותר טוב בחצי הראשון, יש לנו משחק מעניין ביום שלישי ואחרי זה נשוב לעוד שלושה, ארבעה משחקים בליגה. אנחנו רוצים להגיע לפגרת המונדיאל במקום הראשון".
המגן הימני דניאל סונדגרן נפגע בברכו במהלך המחצית השנייה. בצוות הרפואי מעריכים כי לא מדובר בקרע ברצועה הצולבת, אך עדיין מדובר בסיבוב של הברך ומחר הוא יעבור בדיקת MRI ובה יתברר אם ישנו קרע ברצועה הצדית. בכל מקרה, האלופה תמריא מחר בבוקר לפריז והשבדי ייעדר מהמשחקים הקרובים, כאשר מדובר באבידה מקצועית משמעותית עבור הירוקים. על מצבו של סונדגרן אמר בכר: "ברור ששחקן שיורד מהמגרש על אלונקה, זו לא פציעה קלה. אבל נחכה ונראה מה האבחנה, ידוע שהוא שחקן חשוב".
נטע לביא הוסיף על מאמנו: "היה לצופים משחק כדורגל טוב, ראו שאנחנו סבלנו, אבל כקבוצה צריך לשים דגש גדול על המשחק הזה ולעבור עליו. הדרך מאוד חשובה בשלב הזה של העונה, אנחנו מקווים להשתפר ולשחק עוד יותר טוב. לגמרי היו מצבים לגמור את המשחק, זה לא נעים לחלוצים שהחטיאו, הם היו מאוד עצבניים ולקחו אחריות על זה. כשאתה מחטיא, אתה סופג - זה הכדורגל. נקווה לא להחטיא בהמשך. תכנית המשחק של קרית שמונה הייתה להשאיר שניים על שניים, אנחנו היינו צריכים להשאיר עוד שחקן שם כדי לא להיות בחיסרון מספרי. פריז סן ז'רמן? אנחנו כבר רגילים ללו"ז הזה, נבוא בכל הכוח למשחק שהוא מאוד קשה".
איתמר שבירו שכבש צמד למארחת ניתח את המשחק מהצד של המפסידה: "מאכזב מאוד, אני חושב שהראינו את ההופעה הכי טובה שלנו העונה, דווקא מול הקבוצה הכי טובה בליגה. הגענו להרבה מצבים והיה חסר קצת מזל שיביא לנו את הנקודות, אבל ניקח מזה הרבה דברים טובים. אנחנו צריכים לשפר עוד קצת את ה'רוע' שלנו. המשחק הזה היה חשוב לי ברמה האישית, הבן אדם הכי קרוב אליי עובר תקופה לא פשוטה ברמה האישית. הוא לא יוצא לי מהראש ואני מאמין בו שיעבור את זה. אני נראה חד גם באימונים, בתקופה האחרונה פחות הגענו למצבים וזה קצת פגע בי. אני שמח לקבוצה איך שאני יכול, אני מאמין שניראה יותר טוב בהמשך. היום עשינו הכנה מדהימה בקטע המקצועי, חסר לנו המזל ואני בטוח שנביא הרבה נקודות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו