הבלאגן חוגג, משה יסדר? בית"ר ירושלים מתכוננת למהפכה בקיץ

מאמן חדש ימונה בשבוע הבא (רפואה או בלבול) • מהפכה בסגל בדגש על שחקנים עם רעב להצלחה • וקיצוצים אצל הבכירים: "לא יהיו יותר משכורות של 200 אלף דולר" • בבית"ר ירושלים נערכים למתיחת פנים: "אם אנחנו לא רוצים עוד עונה זוועתית, חייבים לבנות קבוצה כמו שצריך"

חוגג ואוחנה בטדי. היו שמחים להחליף חצי קבוצה, צילום: צילום: דני מרון

השבועות הקרובים הולכים להיות קריטיים לעתידה של בית"ר ירושלים - החל מבחירת מאמן חדש, בניית סגל שונה לחלוטין וגם קיצוצים. "אם אנחנו לא רוצים עוד עונה זוועתית חייבים לבנות את הקבוצה כמו שצריך", הסבירו במועדון את המסקנה העיקרית מהעונה הנוכחית.

בבית"ר היו שמחים להחליף יותר מחצי קבוצה, אבל זה כנראה לא יקרה, מפני שהם לא יכולים להשתחרר מכל כך הרבה שחקנים תחת חוזה שעלולים לדרוש פיצוי. "נבקש מכל השחקנים עם חוזים לקצץ בשכר", אומרים בהנהלה.

המטרה העיקרית לקיץ הקרוב היא למכור את עלי מוחמד, אפילו במחיר הפסד, לאחר שנרכש במיליון וחצי דולר. הסיבות לכך הן היכולת החלשה שהפגין הקשר במהלך העונה, העובדה שהוא נכנס לשנתו האחרונה בחוזה ובקיץ הבא יוכל לעזוב ללא תמורה, וגם להכניס כספים לקופת המועדון ממכירות, כפי שקרה בעונה הקודמת עם גדי קינדה, פרדי פלומין ולוי גארסיה. גם ירדן שועה נמצא על המדף אבל רק אם תתקבל עליו הצעה מאירופה.

"אנחנו צריכים שחדר ההלבשה יהיה הרבה יותר חזק" // צילום: דני מרון,

"אנחנו צריכים שחדר ההלבשה יהיה הרבה יותר חזק. השנה היו הרבה בעיות בחדר ההלבשה שלנו", אומרים בסביבת המועדון, שם טוענים כי ישימו דגש בעונה הבאה על האישיות של השחקנים החדשים שיבואו ועל כך שיהיו רעבים להצלחה.

עטר לא צפוי להמשיך

מקורבים לבעלים משה חוגג טוענים כי אם לא יקרה משהו בלתי צפוי, "לא יהיו יותר משכורות של 200 אלף דולר בעונה". הרמז הזה מופנה לכמה שחקנים בכירים.

מיכאל אוחנה, שמחזיק בחוזה גבוה, יידרש לקצץ. הקפטן עידן ורד סיים חוזה, ויש רצון שימשיך אבל בחוזה נמוך. והאחרון הוא אלירן עטר, שבשלב הזה לא נראה שימשיך, לאחר שסיים את חוזהו והצהובים לא מתכוונים להציע לו שוב סכומים גבוהים כפי שהרוויח.

בגזרת הזרים רק מקומו של מרקו יאנקוביץ' מובטח. יהיה ניסיון להשתחרר מגלאופילו פלייטר ונייג'ל האסלביינק, ולגבי מתאוסיניו וסנטיאגו אוקאמפוס יש הרבה סימני שאלה, כך שהמאמן הבא יהיה זה שיקבל את ההחלטה.

רפואה. המועמד המוביל // צילום: מאור אלקסלסי,

בבית"ר יתחזקו בבלם, בקשר, בחלוץ וכנראה גם במגן ימני. שי קונסטנטין ואורן ביטון מחזיקים בחוזה אבל הם לא בתוכניות, וגם טל בן חיים וניקו אולסק לא ימשיכו. ומה קורה עם המאמן הבא? למשה חוגג המליצו להמשיך עם יוסי מזרחי על הקווים גם בעונה הבאה, אבל המאמן הוותיק הבהיר באופן חד־משמעי שהוא לא מעוניין בכך.

עקב כך, נראה כי קובי רפואה ומרקו בלבול הם שני המאמנים המובילים המועמדים לתפקיד האימון בבירה. רפואה, שעבודתו בקרית שמונה זוכה להערכה רבה נמצא בעדיפות לתפקיד, וקשר ראשוני כבר נוצר בין הצדדים. ההערכות הן שעד אמצע השבוע הבא ימונה מאמן חדש לקבוצה מהבירה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
או שאולי מרקו בלבול? // צילום: אלן שיבר,
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר