קינג ג'יימס: 41 נק' לפלדין בניצחון ירושלים על גלבוע/גליל

הכוכב הגדול של המארחת סיפק הופעה נדירה, שבר את שיא המועדון שלו והוביל את חבריו ל-73:88 קליל על חשבון הצפוניים

צילום: דני מרון // פלדין חוגג, הערב בארנה

כמה סימלי שאת משחק השיא שלו בהפועל ירושלים עשה ג'יימס פלדין דווקא מול חברו הטוב וזה ששכנע אותו להגיע להפועל ירושלים, אדגר סוסה. הכוכב של הקבוצה הירושלמית קלע 41 נקודות (שבר את שיא הנקודות שלו במועדון – 35 - שקבע מול נימבורק בליגת האלופות של פיב"א בעונה שעברה) והוביל את חבריו ל-73:88 קליל על חשבונה של הפועל גלבוע/גליל.

פלדין, ששמע דקות לפני המשחק שג'ייקובן בראון, הסקורר השני של הקבוצה, לא עבר מבחן כשירות, לקח אחריות משריקת הפתיחה. את הרבע הראשון הוא סיים עם 10 נקודות ובעשר הדקות הבאות הוסיף עוד 17. גם הוותיקים שבאוהדי הפועל ירושלים לא זוכרים תצוגה כזו משחקן שלהם ב-20 הדקות הראשונות.

מאמן גלבוע ליאור ליובין, הריח בתחילת המשחק הזדמנות לעקוץ את היריבה העדיפה בשל ההיעדרות של בראון והקפטן בר טימור, ודרבן את שחקניו שברבע הראשון הציגו את ההגנה הטובה ביותר שלהם העונה ועצרו את הירושלמים על 17 נקודות בלבד. בהמשך הם נכנעו לערב הקליעה המדהים של פלדין (6 מ-10 ל-3, 14 מ-20 מהשדה), אבל המאמן הצפוני יקווה שחניכיו למדו את המסר ויבינו שרק דרך ההגנה הם יצליחו להיחלץ מהחלק התחתון של הטבלה ולהשתלב במאבק על הפלייאוף. 

בירושלים דווקא שומרים העונה, לפחות בחלק מהמשחקים. הפעם ההגנה סייעה להם לעבור בהצלחה את מבחן האקסים שמצטיינים מול קבוצותיהם לשעבר ולעצור את סוסה על 2 נקודות ואת ג'רוויס ורנאדו על 4. 

בהנחה שמול ההגנה המהודקת של בנדירמה פלדין יתקשה לשחזר את תצוגת הקליעה הזו, עודד קטש יקווה שעד יום שלישי ג'ייקובן בראון כבר יהיה כשיר ושגם טרנט לוקט (רק 2 נקודות) יתרום יותר בהתקפה.

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר