שני זרים בכירים בליגת העל מסרבים להתחסן

ל"ישראל היום" נודע כי שני שחקנים באחת מקבוצות הכדורסל הבכירות בישראל אינם מחוסנים • בקבוצה מודאגים עקב הוראת משרד הבריאות שדורשת התחייבות לחיסון בכניסה ארצה • במינהלת ייפגשו עם שר הספורט וינסו להחריג את הזרים

במינהלת יצליחו לסייע לקבוצות?, צילום: גדעון מרקוביץ

דאגה גדולה באחת מקבוצות הכדורסל הבכירות בישראל, בעקבות ההנחיה החדשה של משרד הבריאות שלפיה שחקן זר שמגיע לארץ יצטרך להציג תעודת מתחסן או מחלים. במידה שאין לו יצטרך לחתום על התחייבות שהוא יתחסן כשיגיע לארץ.

ל"ישראל היום" נודע כי שני זרים בכירים בקבוצה אינם מחוסנים ומסרבים להתחסן. אחד מהם, ששיחק בקבוצה בעונה שעברה, סירב להתחסן במנה הראשונה והשנייה, ועכשיו עקב הקשחת ההוראות של משרד הבריאות יש ספק גדול אם תותר כניסתו לישראל השבוע.

גורם בכיר במועדון הביע בסוף השבוע דאגה רבה לנוכח סירובו של השחקן להתחסן נגד קורונה.

במינהלת הליגה בכדורסל מודעים לבעייתיות שיצרה ההוראה החדשה גם לגבי זרים שעוד צפויים להגיע לארץ לקבוצות נוספות. השבוע אמורים ראשי המינהלת להיפגש עם שר הספורט חילי טרופר במטרה להחריג את הזרים.

"זאת הוראה די מקוממת. קבוצות כבר סגרו את הסגלים לעונה הקרובה ופתאום נוחתת הנחיה כזאת", אמר גורם בענף.

המינהלת דחתה את פתיחת ליגת העל בשבוע עקב ההנחיות החדשות, אולם דבר זה אינו עוזר לקבוצות הישראליות המשחקות באירופה, שחלקן יפתחו את העונה במחצית השנייה של חודש ספטמבר.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

כמו כן, בענף עוקבים בדאגה אחרי ההוראות החדשות של משרד הבריאות בעקבות התגברות התחלואה שלפיהן החל מיום רביעי הקרוב אולם סגור יוכל להתמלא רק ב־75 אחוז מתפוסת הקהל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר