ככה כתוב: אומרים שיהיה פה שמח

דני אבדיה וים מדר יובילו את נבחרת ישראל לחצי גמר אליפות אירופה • תמיר בלאט יהיה הרוצח הלא שקט בכחול-לבן ונועם דוברת יהמם את הסרבים * פרק בלעדי מתוך הספר "כדורסל מהעתיד"

אבדיה ומדר עם גביע אליפות אירופה עד גיל 21. העתיד מבטיח // צילום: אלן שיבר

מה אם היו מספרים לכם שעוד חמש שנים נבחרת ישראל הייתה מגיעה לחצי גמר אליפות אירופה בכדורסל? כן, כן...המילים האלה באמת כתובות כאן. חצי גמר אליפות אירופה! מאיפה נתחיל? מהרגע בו הכל הסתיים, בקיץ 2026.

נבחרת ישראל העתידית סיימה קמפיין מרגש ונדיר שאף אחד באירופה לא ראה מגיע. הנבחרת הפסידה לצרפת בחצי הגמר לאחר פייט אדיר במשחק שלדעת רבים היה המשחק הכי טוב ואיכותי באליפות. יום אחר כך, במשחק על המקום השלישי, הנבחרת הוסיפה עוד הפסד לקרואטיה במשחק ללא אנרגיות. נראה שההפסד לצרפת הוציא לשחקנים את כל האוויר מהמפרשים. 

אך לא ניתן לשני ההפסדים האלה להוריד לנו את תחושת הגאווה מהנבחרת העתידית המדהימה הזאת. איך בכלל הצלחנו  להגיע למעמד הזה? פה הכיף האמיתי מתחיל.

נבחרת ישראל הגיע לאליפות הזו עם שני שחקני NBA מנוסים שידעו מה מוטל עליהם. דני אבדיה וים מדר הבינו שבקמפיין הזה תפקידם יהיה שונה מהותית מתפקידם בוושינגטון ובוסטון. במדי הכחול לבן יהיה עליהם לקחת את האחריות, לבלוט ולהוביל. הצמד הבכיר, אשר הוביל את נבחרת העתודה לזכייה באליפות אירופה לנבחרות עתודה ב-2019, המשיך בכל שנה לעבוד קשה ולהשתפר, גם במהלך העונה וגם אחרי שהעונה נגמרה. מוסר העבודה הגבוה של צמד השחקנים עזר להם להוסיף כל הזמן אלמנטים נוספים למשחק שלהם. אבדיה, שהפך לשומר אישי מעולה, יכול לשמור על כל עמדה במגרש, מה שעזר מאוד לנבחרת שמאז ומתמיד לא הייתה ידועה בגובה ובפיזיות. ים מדר מזנק על נתיבי המסירה, תוקף את מוביל הכדור ונלחם על כל כדור אבוד.

כש"הכוכבים" משחקים באופן קשוח ובלתי מתפשר זה מקרין לכל השחקנים. מי יכול להרשות לעצמו לחפף במצב כזה? נוצרה תרבות של לחימה והקרבת הגוף בכל מהלך. אולי זה יכול להסביר את העובדה שדווקא בלאט סיים כמלך החטיפות של האליפות עם 2.8 בממוצע למשחק. בלאט ומדר השלימו אחד את השני נהדר בקו האחורי, ויצרו כאב ראש אדיר לכל מאמן יריב בטורניר. בלאט, שהפך לשומר אישי סביר עם השנים, נתן אליפות מופתית גם בצד ההתקפי. 17.3 נקודות ו-7.9 אסיסטים (מקום שני בטורניר) למשחק בטורניר הפכו את בלאט ל"רוצח הלא כל כך שקט" של הנבחרת. הרכז השקול, המחושב והיעיל ניצל את העובדה שרוב תשומת הלב הולכת למדר ואבדיה ןהחופש היחסי שקיבל כדי לנהל את המשחק ולהפעיל את כל השחקנים.

בלאט. הרוצח הלא שקט בכחול לבן // צילום: עודד קרני

עוד מרוויח משמעותי מהחופש של בלאט היה נועם אביבי. הפורוורד, שרבים הרימו גבה כשמכבי תל אביב לקחה אותו, הגיע עם כל המומנטום שהביא מהעונה בצהוב כדי לקלוע 12.4 נקודות (ו-47% ל-3) למשחק מהספסל. 

בחזרה לתמיר בלאט. השנתיים האחרונות בפנאתנייקוס נתנו לו בעיקר אחריות. עם האחריות הגיעו ההצלחות האמיתיות. הרכז הפך לרכז הראשון הבלתי מעורער של הקבוצה מיוון וצבר ביורוליג ניסיון שעזר לו להבין איך להשלים את  מדר בצורה הטובה ביותר.

ומהעונות הענקיות של תמיר בלאט ביוון, נעבור לשחקן שעשה לנו את השמחה הגדולה ביותר.

נועם דוברת בן ה-24, שהגיע לאליפות כמו וטרן אמיתי. מלא ביטחון, מנהיג, יודע ליצור לעצמו ולאחרים בקלות על גבול הבלתי נסבלת (ליריבים לפחות) ואפילו שחקן הגנה מוערך. השלשה שלו נגד סרביה הכניסה אותו עמוק לפנקסים של סקאוטים מכל העולם ואחרי עונה מדהימה בהפועל ירושלים, בה עשה קפיצה משמעותית וקלע 15.8 נקודות ומסר 5.7 אסיסטים בממוצע למשחק, הפך למנהיג הבלתי מעורער ולשחקן הכי טוב של הקבוצה מהבירה. 

בנבחרת הבוגרת דוברת גיבש לעצמו את הנישה של השחקן השישי, זה שלא יפתח בחמישייה אבל לכולם ברור שהוא יהיה שם במאני טיים. כשיש את בלאט, מדר, אבדיה ודוברת על המגרש בדקות הסיום, אי אפשר לדעת מאיפה תגיע המכה. מול סרביה היא הגיעה מנועם, עם שלשה ענקית במצב של 79:79. 18 שניות לסיום, פיק אנד רול של בלאט ואבדיה כיווץ את ההגנה ויצר חילוף בהגנה הסרבית. הכדור הגיע למדר שבמסירת אומן מצא את דוברת שקבר בקור רוח מרשים ביותר את השלשה המנצחת כשנותרו 4 שניות בלבד על השעון. 

שני ההפסדים האחרונים לא ישכיחו את הרגע הזה. הרי מה אנחנו מבקשים לעצמנו כאוהדי נבחרת? גאווה ותחושה שיש עבור מי להריע. הנבחרת של 2026 סיפקה את אותם רגעים קסומים שאוהדי הכדורסל בארץ יזכרו לשנים. האמת? את הניצנים לרגע ההוא היה ניתן לראות כבר בתחילת העשור, עוד באמצע 2021.

אי אפשר לדעת אם משק כנפי ההיסטוריה אכן יוביל את הנבחרת הישראלית לרגע ההוא, אך אנחנו כאוהדים של הנבחרת והכדורסל הישראלי יכולים בהחלט להאמין. הרי זה לא מקרי שהנבחרת הזו משחקת תחת המנון ששמו "התקווה". 

 

*הטקסט הוא מתוך ספר עלילתי חדש היוצא בימים אלה לאור המנסה לחזות כיצד ייראה הכדורסל בעוד חמש שנים ולתת חיים לסיפור המרתק שאיש עוד לא באמת יודע איך יגמר. מי יהיה ה-MVP של ליגת ה-NBA, איזו יריבות חדשה תתפתח ביום שאחרי לברון ג'יימס? ומה יהיה עם דני אבדיה, יותם חנוכי וים מדר?

בימים אלה מתקיים קמפיין מימון המונים ברשת שאפשר למצוא בגוגל בחיפוש "כדורסל מהעתיד של ינון בר שירה", שזהו גם שמו של הספר.

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר