מחפשת בעל בית: השאלה הפתוחה של הפועל תל אביב

בשורות האדומים אין אף גו טו גאי שניתן לסמוך עליו כשהכול תקוע • מוטלי נעלם בדקות האחרונות, מדר חסר ניסיון וברגלנד אין אמון • פוסטר היחיד שהרזומה שלו משרה ביטחון, אבל גם זה לא מספיק • למרבה האירוניה – ולנסיה לא תלויה באף שחקן בודד, אבל השיטה שלה שונה בתכלית

ים מדר ומרכוס פוסטר. צילום: אלן שיבר

יש קבוצות שבהן ברור מהרגע הראשון מי האיש שמקבל את ההחלטות ומחזיק את המפתחות ברגעי הקשים. בהפועל תל אביב של העונה, ההיררכיה הזו לא קיימת – אין שחקן אחד שמקבל את האחריות המלאה כשהמשחקים צמודים.

הערב (שלישי), כשתפגוש את ולנסיה בחצי גמר היורוקאפ (שידור ישיר באתר ובאפליקציית "ישראל היום"), השאלה הזו תהפוך למשמעותית מתמיד. כידוע, כל משחקי הפלייאוף ביורוקאפ משודרים באופן בלעדי ב"ישראל היום". רוצים להתכונן לצפייה במשחק ולא בטוחים איך? למדריך הכתוב לחץ כאן.

צפו בתקציר רבע הגמר

ג'ונתן מוטלי אמור היה להיות השחקן שמספק פתרונות. לא במקרה, המשחקים מתחילים כשהכדור הולך אליו שוב ושוב – 38.5% מהנקודות שלו מגיעות ברבע הראשון. אבל ככל שהמשחק מתקדם, התמונה משתנה. ברבע האחרון מוטלי כמעט ואינו פקטור, והיתרון הברור בהתחלה פשוט מתמסמס בשלבים המתקדמים.

פטריק בברלי היה אמור להיות הפתרון לכך. גארד מנוסה, עם רקורד של שנים ב-NBA היה אמור לתפוס בעלות על הקבוצה ברגעים החשובים. אבל בפועל, זה לא התממש. בברלי לא הצליח להיכנס באמת לעניינים, ועם שחרורו המוקדם, הפועל תל אביב נותרה ללא עוגן ברור שמוביל את הספינה.

פטריק בברלי. לא עמד בציפיות, צילום: אלן שיבר

בים מדר יש ניצוצות של מנהיגות. מדובר בשחקן מוכשר מאוד, כזה שיודע לקחת אחריות ולקבל החלטות. אבל עדיין, כשהלחץ בשיאו והעונה כולה על כף המאזניים, קשה לדעת אם בגילו (24) ובשלב הזה של הקריירה הוא מסוגל להיות זה שמקבל את כל ההחלטות. ייתכן שזה יקרה בעתיד – אבל אולי עוד מוקדם לצפות ממנו להיות בעל הבית המובהק. מול טורק טלקום ברבע הגמר הוא סיים עם 1 מ-11 מהשדה.

מי שכן הרים את הראש ברגעי לחץ היה מרכוס פוסטר. ברבע הגמר מול טורק טלקום, כשרוב הקבוצה נראתה מהוססת, הוא היה זה שלקח על עצמו את האחריות, קלע זריקות קשות וסיים עם 21 נקודות. בעונה שעברה הוא גם הוליך את ריטאס וילנה לזכייה בליגה הליטאית וברזומה שלו ניתן למצוא גם זכייה בג'י ליג (2022). אבל כשבוחנים את פוסטר לאורך עונה שלמה, עולה שאלה של עקביות. הוא פחות מגוון בהתקפה, פחות יציב בין ותוך כדי משחקים, ולעיתים מרגיש כמו פתרון רגעי, לא קבוע.

מרכוס פוסטר. הגו-טו-גאי של הפועל תל אביב?, צילום: עודד קרני

ולמען האמת, יש משהו כמעט אירוני בסיטואציה הזו. בחצי הגמר תפגוש הפועל תל אביב מול קבוצה שבנתה את עצמה בדיוק הפוך. ולנסיה לא תלויה בשחקן בודד, אין לה כוכב אחד שמקבל את כל ההחלטות. האיזון, העומק והשיטה הברורה הם שמביאים לה את היציבות וההצלחה. אף שחקן לא עובר את רף ה-22 דקות בממוצע, התפיסה הקבוצתית עומדת מעל הכול.

אך בניגוד לוולנסיה, לחבורה של דימיטריס איטודיס אין תבניות התקפיות וקצב משחק שמבדל אותה מירבותיה. בסופו של דבר האדומים בונים על האיכות והכישרון, לצד הניסיון של דימיטריס איטודיס שיכול להיות קריטי במעמדים אלה, אבל כדי להתמודד עם עוצמות כמו של הספרדים, הצוות המקצועי חייב להישען על שחקן מסוים שהכדור יכול להיות בידיים שלו כאשר הכל תקוע.

שחקני ולנסיה. אין תלות באף אחד, צילום: יורוקאפ

ג'ו רגלנד היה יכול להיות כזה, אבל חוסר האמון בו זועק מקיר לקיר ויתכן גם כי הגיל כבר נותן את אותותיו. אנטוניו בלייקני גם היה יכול להיות מועמד, אבל בהתחשב בכך שמדובר בשחקן שחושב רק על הטבעת ולא רואה כלום סביבו, סביר להניח שזה לא יספיק מול ולנסיה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

הערב, בשידור ישיר ובלעדי באתר ובאפליקציית "ישראל היום", נקבל תשובות לשאלה שמרחפת מעל הפועל תל אביב – מי בעל הבית שלה ברגע האמת? מקרי העבר מוכיחים שזהו המשחק החשוב ביותר בסדרה, והמנצחת בו ככל הנראה תנצח את הסדרה כולה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר