שבוע גדול נוסף של הפועל תל אביב בפתח, ובסיומו, ייתכן שהאדומים יהיו במרחק של שני ניצחונות מהכרטיס ליורוליג. האדומים יתארחו בשלישי אצל ולנסיה למשחק הראשון בסדרת חצי גמר היורוקאפ (החל מ-20:30, בשידור ישיר ובלעדי באתר ובאפליקציית "ישראל היום") ויארחו אותם בסמוקוב שבבולגריה למשחק השני בשישי בערב.
לקראת המשחקים הגורליים, מאמן הקבוצה דימיטריס איטודיס התראיין לאתר הסרבי "ספורטל" וסיפר על הצמיחה של המועדון: "זו הצלחה אדירה עבור הפועל תל אביב – לראשונה בהיסטוריה שלה, הקבוצה העפילה לחצי גמר היורוקאפ. ולנסיה היא קבוצה חזקה ומנוסה, עם תשעה שחקנים בעלי ניסיון ביורוליג. מדובר במועדון עם תקציב גדול, והם הפייבוריטים הברורים בחצי הגמר".
אין זה סוד שהמערכת כולה בהפועל תל אביב מכוונת להגיע ליורוליג - בין אם דרך זכייה ביורוקאפ ובין אם דרך קבלת כרטיס חופשי. המאמן אמר על כך: "דרך המועדון ודרך עופר ינאי, הבהרנו שיש לנו רצון עז להיכנס ליורוליג בתקופה הקרובה, במיוחד במסגרת חוזה לשלוש שנים שיאפשר לנו לתכנן בצורה טובה יותר. יש לנו לא רק את הרצון, אלא גם את הידע והתשתית להעמיד קבוצה יציבה – כלכלית ותחרותית".
"אנחנו עובדים מדי יום כדי להפוך למועדון ברמה של היורוליג", הוסיף היווני, "ולנסיה אמנם פייבוריטית, אבל אנחנו נלחמים, במיוחד כשאנחנו יודעים שיש קבוצות שנמצאות ביורוליג כיום בזכות כרטיס חופשי. אנחנו יכולים להביא ליורוליג דרבי אטרקטיבי נוסף, וזה יוסיף כבוד ועניין למפעל".
איטודיס קרא לראשי היורוליג "לבחון את האפשרות לתת הזדמנות לבעלים וקבוצות שרוצים להשקיע בכדורסל, כמו הפועל תל אביב, דובאי ובעלים נוספים עם חזון. אנחנו רוצים להפוך את הליגה ליעד אטרקטיבי יותר לשחקנים אירופיים, במיוחד לאור המגמה שיותר ויותר מהם עוברים ל-NBA".
אז איך היורוליג צריכה להיראות לפי חזונו של איטודיס? לדעתו שני המפעלים הבכירים ביבשת צריכים לעבור למתכונת של סדרות לכל אורך הדרך והמפעל הבכיר צריך לכלול הרבה יותר קבוצות: "אני רוצה לראות יורוליג עם 30 קבוצות. זה אמנם ייקח זמן, אבל אני מקווה שנראה ליגה שמחולקת לשניים או אפילו ארבעה בתים. המטרה הראשונית היא להתרחב ל-20 קבוצות, ואני מקווה שזה יקרה כבר בעונה הבאה".