1. אפשר להגדיר את המשחק מחר (חמישי, 21:15) מול פורטוגל בפתיחת מוקדמות היורובאסקט כמבחן האמיתי הראשון של אריאל בית הלחמי. טורניר מוקדמות הקדם אולימפי שנערך בקיץ האחרון היה טבילת האש, אבל שם הופיעה חצי נבחרת, אולי פחות מזה. שחקנים רבים, כל אחד והסיבות שלו, בחרו לא להופיע. מעבר לכך זה היה די ברור שלא נגיע לאולימפיאדה בסופו של תהליך.
חיובים - פודקאסט הכדורסל של "ישראל היום" - פרק 69
לכן, מוקדמות היורובאסקט בהרכב משודרג מאוד יהיה למעשה נקודת ההתחלה של המאמן שקיבל את המינוי לפני כמעט שנה. זו הפעם הראשונה שנוכל לבחון את הדרך שלו. לפני הכדורסל ולפני הניצחונות המטרה שלו היא להחזיר את הכבוד והמעמד של הנבחרת שנפגעו בקיץ כשרבים לא עשו את המוטל עליהם - להופיע במדים הלאומיים. בסך הכל המאמן הלאומי נקט במדיניות של הכלה לאירוע ולא "עשה חשבונות" עם שחקנים.
3. עכשיו בית הלחמי עובר ממצב של חוסר למצב של עודף. מנבחרת שבה בקיץ כמעט לא היו לו אפשרויות לסגל כמעט מלא מגוון ועמוס בעמדות השונות ומעניין לראות איך ינווט. השאלה המסקרנת ביותר הייתה אמורה להיות בעמדת הרכז בין שני שחקני היורוליג ים מדר לתמיר בלאט. מעטות הנבחרות עם איכות כזו בעמדה מספר 1.
השאלה הייתה למי ייתן בית הלחמי את ההובלה של הנבחרת. הענין הוא שזה יצטרך לחכות לחלון המשחקים הבא, כי תמיר בלאט נפצע ויצא ברגע האחרון מהסגל.
המאמן הלאומי היה צריך "לבחור צד" ולהחליט מי הרכז המוביל שלו. לכל ספינה יש רב חובל אחד. בחלון הנוכחי זה יהיה מדר, אבל נראה שגם בהמשך כשבלאט יהיה בסגל זה יהיה הרכז של פנרבחצ'ה. באחרונה המאמן הלאומי אפילו סיפר בראיון כמה הוא בונה עליו.
אצל בית הלחמי זה יהיה קודם כל ים מדר איתו זכה בתואר האירופי בעתודה והיה גם בין השחקנים המובילים הבודדים שהתייצבו בקיץ. בו הוא הכי מאמין. בעל הבית של הנבחרת בקדנציה של בית הלחמי יהיה מדר. הנבחרת תהיה שלו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו