תחקיר: השחקנים הישראלים מצדיקים את הקרדיט בליגת העל?

השחקנים הישראלים מנצלים לטובה את המורכבויות והאתגרים של הקבוצות במלחמה ומקבלים הרבה יותר דקות לעומת העונה שעברה • הסיבות: המענקים הכספיים ממשרד הספורט, והקושי להביא לארץ זרים איכותיים

נועם אביבי, בן שרף ויאיר קרביץ. לקחו את ההזדמנות בשתי ידיים . צילום: מאור אלקסלסי

עונת 2023/24 על כל מורכבויותיה מביאה בשורה לשחקנים הישראלים - הם מקבלים יותר דקות בצורה משמעותית לעומת העונה שעברה. בנקודה זו של העונה שבה, יש לציין, הטבלה מאוד לא מאוזנת, קיימת עלייה של כמעט 15% בזמן המשחק של השחקנים המקומיים. בעונה שעברה קיבלו הישראלים 40% מדקות המשחק. בעונה הזו, נכון לעכשיו, מדובר על 54%.

נקודות הישראלים בממוצע למשחק,

לשיפור המשמעותי הזה יש שתי סיבות מרכזיות. הסיבה הראשונה היא שרוב הקבוצות משחקות העונה עם ארבעה זרים, לעומת יותר מחצי מקבוצות הליגה ששיחקו בעונה שעברה עם חמישה זרים, והשאר החזיקו חמישה בסגל לכל צרה שלא תבוא. העונה רק מכבי ת"א, הפועל ירושלים והפועל ת"א משחקות עם חמישה זרים. הסיבה המרכזית לשינוי היא מתווה שר הספורט מיקי זוהר, שהגדיל משמעותית את המענקים הכספיים לקבוצות שישחקו עם ארבעה זרים.

הסיבה השנייה לגידול בדקות הישראלים היא המלחמה. בגלל המצב הקבוצות התקשו להשלים את מכסת הזרים, וחלקן עשו זאת רק לאחרונה. למשל, הפועל גליל עליון צירפה לא מזמן את הזר השלישי, ואילו עירוני קריית אתא הביאה רק אתמול את הזר הרביעי. עד לפני כמה שבועות גם הפועל באר שבע לא שיחקה עם מכסה מלאה. בעקבות המלחמה הרמה של חלק מהזרים שהגיעו לפה נמוכה מהרגיל, וגם זה תורם לקרדיט שמקבלים הישראלים.

שרון אברהמי. נותן לישראלים קרדיט, צילום: מאור אלקסלסי

כאמור, מספר המשחקים ששיחקו הקבוצות עד עתה אינו מאוזן והוא נע בין 7 ל־13. על פי נתוני אתר מינהלת הליגה עולה שב־9 קבוצות מתוך ה־13 הישראלים משחקים יותר מ־50% מזמן המשחק.

גליל עליון מובילה באופן ברור את טבלת הישראלים עם 73% מזמן המשחק. במקום השני נמצאת מכבי ת"א עם 66%, אם כי יש לציין שבשניים משבעת משחקיה מכבי שיחקה רק עם ישראלים בשל העובדה שהזרים סירבו להגיע לארץ. עוד צריך לציין שבעונה שעברה הובילה מכבי את טבלת הדקות לישראלים עם 52.4% מדקות המשחק.

שחקני גליל עליון. מקבלים המון דקות, צילום: מאור אלקסלסי

במקום השלישי הפועל ב"ש עם 62.5%. קריית אתא, בני הרצליה והפועל עפולה הבאות בתור עם 55% כל אחת. הרצליה אמנם ירדה העונה ממתכונת של חמישה זרים, אבל היא משחקת עם ארבעה מתאזרחים בסגל. הפועל ירושלים שיחקה העונה 10 משחקים, שניים מהם רק עם ישראלים, וממוצע דקות הצברים שלה הוא 53%.

הנתונים הגרועים ביותר מבחינת שיתוף הישראלים מצויים אצל שתיים משלוש האחרונות בליגה. אצל הפועל אילת, האחרונה בטבלה, הישראלים משחקים 44.8% בלבד מדקות המשחק. רק הפועל חיפה, עוד קבוצה לא מצליחה העונה, נותנת לישראלים פחות זמן - 44.3%.  

הישראלים של אילת נותנים באופן טבעי את תפוקת הנקודות הנמוכה בליגה – רק 22.7 נקודות בממוצע למשחק (29% מסך הנקודות שקולעת הקבוצה). סביר להניח שיש קשר ישיר בין התפוקה של הישראלים למאזן הניצחונות של הקבוצות.

מאמן אילת לשעבר מאסימיליאנו מנטי. לא נתן לישראלים דקות, צילום: אודי ציטיאט

*הנתונים בכתבה לא כוללים את המשחק בין בני הרצליה לעירוני קריית אתא שנערך אתמול
 
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
** בנתוני הישראלים המופיעים בכתבה שקללנו גם את השחקנים המתאזרחיםטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר