יחסים מסוכנים: הפועל חולון פוגשת את הקבוצה עם הקהל האנטישמי והעוין ביותר את ישראל

הסגולים יארחו הערב את א.א.ק אתונה, שאוהדיה תקפו באלימות קשה את אלה של הפועל ירושלים • המועדון היווני דווקא הושיט יד בצל המלחמה, אבל הקהל השונא ממשיך להתנגד • מבט מיוחד

אוהדי א.א.ק אתונה. צילום: GettyImages

הפועל חולון תמשיך הערב את דרכה בשלב הטופ 16 בליגת האלופות של פיב"א כשתארח בביתה הזמני שבהונגריה את א.א.ק אתונה. זה גם יהיה המפגש הראשון של היוונים עם קבוצה ישראלית, שמונה חודשים מאז הותקפו אוהדי הפועל ירושלים ביציעים באתונה במשחק בין הקבוצות.

רשת X

למי ששכח - תזכורת: אוהדי א.א.ק הדליקו זיקוקים וחזיזים והשליכו אבנים בתוך האולם לכיוון אוהדי הפועל י-ם, אשר חלקם נפצעו ונזקקו לטיפול רפואי; ואם לא די בכך, דגלי פלשתין רבים נצפו ביציעים, והמקומיים גם שרפו את דגל ישראל.

בעקבות אותם אירועים קשים, הטילה הנהלת המפעל על א.א.ק אתונה עונש של עונת משחקים שלמה ללא קהל במשחקי הבית, עונש שהומתק לאחר מכן להכנסת קהל עד 20% מתפוסת האולם המקומי, שמכיל 9,327 מקומות ישיבה.התנהגות הקהל פגעה במועדון והכניסה אותו לגירעון כלכלי.

גורמים ביוון המעורים בפרטים סיפרו ל"ישראל היום" כי הקבוצה הפסידה העונה סכום המוערך במיליון יורו בשל איסור הכנסת הקהל והאפשרות למכור כרטיסים ומינויים לאולם במסגרת האירופית, לצד אובדן הכנסות נוספות כתוצאה מהנזק שגרמו אוהדיה לשמה.

במהלך הקיץ העמידה א.א.ק סגל איכותי שכלל שמות כמו בן מקלמור וג'ורדן מקריי במטרה להיאבק על כל התארים לכבוד העונה ה־100 בתולדותיה, אך כאמור נקלעה לקשיים כלכליים וחדלה לשלם משכורת לשחקנים ולצוות. המצב במועדון הידרדר והוביל לעזיבה של כמה שחקני מפתח.

לא תופעה חד־פעמית
בדצמבר 2022 יצאה רג'יו אמיליה למשחק חוץ באתונה. 15 האוהדים שליוו אותה הותקפו בצורה פרועה דקות לפני פתיחת ההתמודדות על ידי הגרעין הקשה של אוהדי א.א.ק. המשטרה המקומית נמנעה באופן מופגן מלהתערב במשך דקות ארוכות, סיטואציה שתחזור על עצמה ארבעה חודשים לאחר מכן.

"הותקפנו משום מקום. לא היה לנו קשר מקדים או יריבות היסטורית עם א.א.ק. מדובר היה בהתנהגות אלימה של אוהדים שרובם הגדול מזוהה עם קבוצת הכדורגל של א.א.ק שתקפה את אוהדינו ללא סיבה בגלל יריבות עם ארגון אוהדים אחר שנמצא בקשרי חברות עם ארגון האוהדים שלנו", שיתף בשיחה עם "ישראל היום" גורם בקבוצה האיטלקית.

קרופורד ודוסון. רק שחולון לא תיפול, צילום: אתר פיב"א

 

דברים דומים סיפרו גם אנשי ירושלים, אלא שבמקרה הזה הרקע היה שונה. הבסיס להתנהגות האלימה של אוהדי א.א.ק נבע מאנטישמיות ושנאה לישראל. גורמים בירושלים שנכחו באותו משחק באתונה סיפרו כי חשו עוינות קשה. "מהרגע שנכנסנו ליציע כיוונו לייזר ישירות לעיניים שלנו, ירו זיקוקים וכמה חזיזים ישירות ליציע, במזל לא פגעו בכלום. דיברנו עם המשטרה, המסר שלהם היה שהם לא נכנסים ליציע שלהם בגלל שזה מסוכן".

לפי גורמים בכדורסל היווני, האוהדים של א.א.ק מייצגים גרעין בעייתי באתונה. "הם עניים מאוד ואלימים מאוד. רובם לא יכולים להרשות לעצמם לטוס מחוץ למדינה ובטח שלא ללוות את הקבוצה שלהם למשחקי חוץ. מדובר על ריכוז גבוה של מהגרים וחלקם מוסלמים, מה שהגדיל את השנאה שלהם אלינו", סיפר אוהד ירושלים שנכח באותו המשחק.

האיבה של הקהל לישראל באה לידי ביטוי גם בהשפעה על החלטות שנאלצת הקבוצה לקבל. במהלך חודש אוקטובר, בזמן שהפועל חולון חיפשה אולם חלופי, היתה זו דווקא א.א.ק אתונה שבאופן מפתיע הציעה את עזרתה והזמינה את הסגולים להתארח באולמה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

פרסום הדברים בכלי התקשורת הוביל לזעם גדול בקרב האוהדים, והנהלת המועדון נאלצה להתקפל ולפנות להנהלת ליגת האלופות בדרישה לבטל את הסכם האירוח שכבר עמד להיסגר בין הצדדים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר