גיא גודס: "למועדון אחר הייתי אומר לא, אבל לחזור להפועל חיפה זו סגירת מעגל"

37 שנים אחרי שעלה בגיל 15.5 לקבוצת הבוגרים, קיבל המאמן את המושכות למועדון בו גדל, בראיון ל"ישראל היום" הוא מספר על התחושה: "זה מעבר לכדורסל ולאימון" • מדבר על המצב הבעייתי של הקבוצה: "אנחנו בסיטואציה מורכבת, אני בא לתאום מהניסיון שלי, אבל אני לא קוסם" • ומקווה לחזרת הקהל המקומי: "בזמני לא היה כיסא פנוי, היו הולכים מכות על כרטיס לדרבי"

גיא גודס. עוד שחקן ממשיך איתו לעונה נוספת. צילום: דני מרון

״סביר להניח שלמועדון אחר הייתי מסרב, היו לי הצעות ודחיתי אותן, אבל כאן הסיטואציה שונה״. כך אומר גיא גודס על הקאמבק המרגש שלו להפועל חיפה, מועדון בו עשה את גדל ועשה את צעדיו הראשונים בכדורסל המקצועני. גודס מחליף בתפקיד המאמן את אורן אהרוני שהחליט לעזוב לפני מספר ימים בגלל סיבות אישיות.

את הבכורה שלו במדי הקבוצה ערך גודס בשנת 1990, בגיל 15.5 בלבד, ועד היום הוא נחשב לאחד השחקנים הצעירים ביותר ששיחקו בליגת העל. משם המשיך לקריירה מפוארת ואם לא פציעות רבות שעיכבו אותו ואף גרמו לו לפרוש, היא כנראה הייתה גדולה עוד יותר.

ביום רביעי, 34 שנה אחרי שעזב הוא יערוך את הופעת הבכורה שלו על הקווים, במשחק נגד גליל עליון: ״פרעתי את החוב שלי למועדון״, הוא אומר, ״זו סגירת מעגל. זו ההזדמנות שלי להחזיר למועדון שבו גדלתי ובו קיבלתי את הבמה. שנים ליוויתי את המועדון הזה מהצד, עכשיו נוצרה ההזדמנות ואני כאן. היו הרבה ניסיונות להביא אותי לאמן את הקבוצה לאורך השנים, אבל זה לא היה הטיימינג. אחרי העזיבה של אורן אהרוני שהוא חבר טוב נוצרה הסיטואציה והלכתי על זה. עבורי זה הרבה יותר מלאמן עוד קבוצה. זה מועדון שאני מכיר בו את כולם, יש לי בו הרבה חברים. יש כאן הרבה רגש. עבורי זה מעבר לכדורסל ולאימון״.

גיא גודס כשחקן במכבי ראשון לציון. אחד הצעירים אי פעם, צילום: גיא גודס כשחקן במכבי ראשון לציון. אחד הצעירים אי פעם

אני מבין שהפעילו עליך לחצים רבים.

״אפשר נאמר שלחץ חזק זה מילה עדינה. אין אחד בחיפה שלא התקשר״.

אחרי שסיים בקיץ את דרכו בהפועל חולון הצהיר גודס שהמטרה שלו היא לאמן באירופה, דבר שלא יצא לפועל, ואת העונה הוא התחיל בבית: ״זה לא פשוט לקבל היום ג׳וב באירופה. מי שחושב שזה קל טועה. יש לא מעט בעיות כלכליות ולא מעט מועדונים הולכים על מאמנים צעירים. כיונתי לכמה מקומות, אבל זה לא יצא לפועל ולכן התחלתי את העונה מחוץ לעסק. כשהגיעה הפועל חיפה הבנתי שזו הזדמנות״.

אתה מגיע במצב לא פשוט לענף ולקבוצה.

״זו לא שנה נורמטיבית לענף. כל קבוצה והבעיות שלה. אנחנו מנהלים ספורט לצד מלחמה קשה ואווירה קשה. אי אפשר לדעת מה יהיה. מחר יכולה להיפתח מערכה בצפון והכל ייסגר. אנחנו לא יודעים מה יהיה מחר וחיים מהרגע לרגע. זו תקופה קשה. הספורט משני עכשיו. זרים לא רוצים לבוא. אני יודע שחיפה נפגעה לא מעט מהמצב, אבל עכשיו אני עסוק בלאמן ולהשתפר. זה מצב לא פשוט, כולם צריכים להיות סבלניים ולהירתם לטובת הקבוצה״.

הפועל חיפה, נפגעה קשה מהמלחמה, צילום: מאור אלקסלסי

כפי שאומר גודס, המלחמה אכן פגעה בהפועל חיפה, רוב הזרים לא הסכימו לחזור, ומרכוס ביניגהאם, הזר היחיד שכן הגיע, נפצע בברכו. חיפה החליפה בשבועות האחרונים את כל הזרים. אך בנוסף איבדה למספר שבועות את שני שחקני המפתח הישראלים - עמית שמחון ואיתי מושקוביץ׳ שנפצעו גם הם: ״אנחנו בסיטואציה לא פשוטה, אבל זה בדיוק האתגר. אני בא לתת מהניסיון שלי ולעשות הכי טוב שאני יכול. אבל קוסם אני לא, אין קוסמים״.

היית רגיל לאמן בצמרת, זה לא המצב הפעם בטח לא בזמן הזה.

״אני צריך לשנות כיוון מחשבה ולהיות סבלני. נכון שבשנים האחרונות הייתי בצמרת, אבל למכבי ראשון לציון הגעתי כשהיא הייתה במקום האחרון והצלחנו בהמשך להגיע לצמרת״.

נכון לעכשיו, גודס חתום רק עד סיום העונה אבל אומר: ״אנחנו מדברים גם על העתיד. אולי כיוון של ניהול מקצועי״, בינתיים הוא יודע שאחת הבעיות היא נושא הקהל. הקבוצה לא מצליחה מאז שחזרה לליגת העל להביא מספיק קהל. גודס היה רוצה שיהיה כמו פעם: ״במשחקים שלנו לא היה כיסא פנוי אחד. במשחקי דרבי הלכו מכות על כרטיסים. אני מקווה שההגעה שלי תיתן דחיפה לקהל. יש להפועל חיפה הרבה אוהדים ואני מקווה שהם יחזרו. עם זאת אני יודע שהקהל יבוא קודם כל אם תהיה קבוצה מצליחה ואטרקטיבית״

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
גודס בנבחרת ישראל. "אני לא קוסם", צילום: AP
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר