א.א.ק אתונה פנתה ל-CAS: "נפלנו קורבן לטרור ואלימות בירושלים"

היוונים שיגרו מכתב תלונה חריף לבית הדין לבוררות בספורט, כינו מנהלים בכירים בהפועל ירושלים "חוליגנים", וקוראים להעניש את האדומים בחומרה • "אם תתעלמו מדרישותינו יהיה בלאגן"

שחקני א.א.ק אתונה בירושלים, צילום: אלן שיבר

בא.א.ק אתונה ממשיכים להתעסק באירועים במשחק השלישי נגד הפועל ירושלים, וטוענים כי "נפלו קורבן לטרור ואלימות" מצד האוהדים האדומים וגם מצד מנהלים בכירים בקבוצה. היום (שישי) פרסמה הקבוצה מכתב תלונה ששיגרה ל-CAS, בית הדין לבוררות בספורט, בבקשה להעניש את ירושלים.

כזכור, האדומים ניצחו 51:91 במשחק המדובר, שהכריע את זהות העולה לפיינל פור ליגת האלופות, והגיע אחרי אירועים אלימים במיוחד באתונה, שם אוהדים ישראלים הותקפו באבנים והושלכו לעברם חזיזים.

"אנו מברכים את ירושלים על העפלתה לפיינל פור, אבל יחד עם זאת מצפים מפיב"א ומהגורמים הרלוונטיים לפעול נגדה במלוא החומרה בעקבות החוויה הקשה שחווינו בישראל", נכתב בהודעה. "אנו דורשים שירושלים תספוג עונש חמור, ושגם שני המנהלים הבכירים שלה שהתנהגו כמו חוליגנים, ייענשו בהתאם. כל התעלמות מדרישותינו או ענישה קלה מדי, תוביל לבלאגן".

א.א.ק גם פנתה לאיגוד הכדורסל היווני בבקשה לסייע במאבק המשפטי. "אנחנו מצפים מהאיגוד לגלות רגישות זהה לזו שהוא גילה אחרי המשחק השני, ולגנות באופן פומבי ושלא משתמע לשני פנים את האירועים חסרי התקדים שקרו בירושלים". לטענת המועדון, "הקבוצה שלנו נפלה קורבן לטרור ואלימות. נעשו ניסיונות מכוונים לאיים עלינו ולהשפיע לרעה על שחקנינו ועל גורמים נוספים - והכל בהובלת הנהלת ירושלים".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

היוונים ציינו את הצעדה של עשרות אוהדים לאזור המלון של הקבוצה לפני המשחק בשעות הלילה המאוחרות כ"אקט שהחזיר את הכדורסל עשרות שנים אחורה" והוסיפו כי "השחקנים והמאמנים שלנו נאלצו להגיע למשחק אחרי לילה לבן, בלי שינה. הג'ונגל שהתרחש על הפרקט לפני, במהלך ואחרי המשחק, היה חסר תקדים. במזל רב האירועים נגרמו ללא נפגעים בנפש", כתבו, וטענו כי אנשי הפועל ירושלים תקפו פיזית בכירים במועדון. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר