עלייה וקוץ בא: מכבי תל אביב נכנעה לז'לגיריס קובנה אבל העפילה לפלייאוף

אחרי שישה ניצחונות רצופים ביורוליג, הצהובים הפסידו בליטא אך לשמחתם השיגו את המטרה הגדולה • ווייד בולדווין (12 נקודות, 10 אסיסטים, 3 ריבאונדים) סיפק יכולת נהדרת אבל החטיא את הכדור האחרון במשחק

מרטין בדרך לטבעת, צילום: מכבי ת"א, האתר הרשמי

לאחר שישה ניצחונות רצופים ותקופה נפלאה, מכבי ת"א ספגה הפסד, בתום משחק חוץ צמוד, 68:67 לז'לגיריס קובנה. עם זאת, מדובר בטעם חמוץ-מתוק. הצהובים הפסידו בהפרש של נקודה בלבד, מה שהבטיח את מקומם בפלייאוף היורוליג, אבל עלולים לאבד את החמישי. משחק סגירת העונה הסדירה יהיה בשבוע הבא מול ריאל מדריד.

מכבי שיחקה נגד קבוצה לא מבריקה, אבל קשוחה מאוד ומתואמת מאוד, ובאחד האולמות הביתיים והלוהטים באירופה. הז׳לגיריו ארנה, שיארח את הפיינל פור, הכיל 16 אלף אוהדים רעשניים בירוק. לאחר משחקי ההתקפה הגדולים של מכבי בתקוה האחרונה, זה היה משחק עם אופי שונה לחלוטין, עם שתי קבוצות שלא הגיעו ל־70 נקודות. ההתמודדות היתה פיזית ואגרסיבית מאוד, ומכבי התקשתה להשתחרר התקפית כמו במשחקים קודמים. התוצאה הנמוכה אומרת שהקבוצה המקומית לקחה את המשחק למקומות שהיא רוצה. זה היה צמוד לכל אורך הדרך, ובמלחמת העצבים ז׳לגיריס עמדה במבחן, למרות החטאת עונשין של איזייה טיילור לקראת הסיום.

מכבי סיימה את המחצית השניה עם שתי שלשות בלבד, כשברבע השלישי היא קלעה רק 7 נקודות. בונזי קולסון היה חלש לאחר תקופה נהדרת, אבל ההגנה של מכבי החזיקה את המשחק צמוד עד הסיום, כשבדרך ווייד בולדווין קלע שלשה משלושת מגרש בסוף שעון. 21 שניות לסיום עמד אייזיה טיילור על הקו, וכאמור קלע רק אחת. מכבי יצאה להתקפה אחרונה, הלכה על בולדווין החם, שהחזיק יותר מדי את הכדור ובסופו של דבר החטיא. עם זאת, בסופו דבר, מכבי להוציא משהו חשוב מהמשחק הזה.

מהלך המשחק: 

רבע 1: המשחק החל בקצב מהיר בשני צידי המגרש, כשהצהובים מקבלים 6 נקודות מוקמדות מניבו, כולן מאסיסטים של בולדווין. מרטין עלה מהספסל ומיד סיפק שלשה מדויקת, וגם בולדווין השיג נקודות ראשונות משלו. הרבע הראשון הצמוד הסתיים ב-17:17.

רבע 2: השלשות של מכבי החלו לצלול לתוך החישוק בפתיחת הרבע השני, עם קליעות של היליארד, מרטין ובראון שהעלו את הצהובים ל-22:29. ההפגזה בצהוב-המשיכה עם קליעות נוספות של ג'רל ולורנזו, גם פגיעה ראשונה של ג'ייק כהן, אך שמיטס השיב בצד השני. בעזרת קליעה אופיינית מחצי מרחק של בולדווין, להפסקה ירדה מכבי עם יתרון - 42:45.

רבע 3: המקומיים פתחו את המחצית השניה בטירוף ועם ריצת 0:6 עלו ליתרון, אבל שלשה של בראון הרגיעה אותם וגם סורקין השיג נקודות. אלא שהמשחק המשיך להתנהל בשליטת ז'לגיריס ברבע הזה, בעיקר עם הגנה שעשתה חיים קשים למכבי ועצרה אותה על 7 נקודות ברבע. התוצאה בסוף הרבע עמדה על 52:56 לליטאים.

רבע 4: הרבע הרביעי יצא לדרך עם הסל הכי משוגע של מכבי העונה - צליפה של בולדווין משלושת-רבעי מגרש על הבאזר, לאחר שז'לגיריס כמעט חטפה את הכדור. ניבו סיים אלי-אופ ממסירה של כהן ובולדווין המשיך לקחת אחריות עם עוד סל גדול (65:65). למכבי היו כמה הזדמנויות לעלות ליתרון כחצי דקה לסיום, אבל מרטין וניבו החטיאו, ובצד השני טיילור נתן לז'לגיריס יתרון נקודה. בולדווין לקח אחריות וניסה להכריע לטובת מכבי, אך הזריקה שלו חמקה החוצה - ומכבי הפסידה 68:67 בליטא.

ניבו, צילום: מכבי ת"א, האתר הרשמי
סורקין, הערב בליטא, צילום: מכבי ת"א, האתר הרשמי
דיברתולומיאו, הערב, צילום: מכבי ת"א, האתר הרשמי
בראון, צילום: מכבי ת"א, האתר הרשמי

חמישיות:

מכבי ת"א: לורנזו בראון, ווייד בולדווין, בונזי קולסון, ג'ייק כהן וג'וש ניבו.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

ז'לגיריס קובנה: אייזיאה טיילור, איגנס ברזדייקיס, ארנאס בוטקביצ'יוס, אדגראס אולנובאס ורולנדס שמיטס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר