ביומה הראשון של אליפות ישראל ה-83 באתלטיקה, החדשות הגדולות של האתלטיקה הישראלית הגיעו בכלל ממערכת הכריזה. בין מקצה מוקדמות אחד למשנהו בריצה ל-100 מטרים גברים, הודיע כרוז התחרות על מה שהתרחש במקביל בפינלנד: אדווה כהן, שיאנית ישראל ב-3000 מטרים מכשולים, סיימה במקום החמישי בתוצאה של 9:38:01 דקות, שמהווה שיא עונתי עבורה ומעניקה לה קריטריון לאליפות העולם בדוחא שתערך בספטמבר. הקהל הריע, והאליפות נמשכה.
בהדר יוסף, להבדיל מפינלנד, מלבד שיא ישראלי אדיר לא נרשמו קריטריונים לאליפות עולם או אולימפיאדה. אפשר להאשים בכך את מזג האוויר, הלחות הגבוהה או את היציעים המדוללים, אבל נדמה שהבעיה הכי גדולה של התחרות היא שחסר לה האלמנט החשוב מכולם באתלטיקה: תחרות. בהיעדר הדבר ההכרחי הזה שדוחף את הספורטאים להישגים, ניסו המארגנים לייצר אווירה תחרותית בצורה מלאכותית. מוזיקת חתונות רועשת קיוותה להעניק קצב ולהזריק אדרנלין, כרוז פעלתן השתדל בכל כוחו לשלהב את הקהל, אך אי אפשר היה להסתיר את הצורך של הענף במינוף. "מה היית עושה כדי שבשנה הבאה יהיו לידך יותר בנות על המסלול?" נשאלה אלינה דוז'דורוב דקות אחריי שהוכתרה לאלופת ישראל ב-100 מטרים משוכות לאחר שחצתה ראשונה את קו הסיום בגמר שהתחיל עם שלוש אצניות והסתיים עם שתיים בעקבות נפילה של אחת. "אני ממליצה לכולם לבוא ולהתנסות" ענתה; "אל תחששו".
אסתר רוט שחמורוב, הערב בהדר יוסף // צילום: אלן שיבר
דיאנה וייסמן היא עוד אחד שאין לה תחרות בזירה המקומית. אחרי שבשנה שעברה ניפצה במוקדמות את שיאה המיתולוגי של אסתר רוט שחמורוב בריצה ל-100 מטרים, היא ניסתה לעשות זאת שוב בידיעה שאין בנמצא מישהי שיכולה למשוך אותה לאיזור הקריטריון של אליפות העולם (11:24 שניות). לעיני שחמורוב, שירדה מהיציע אל איזור המסלול, קבעה וייסמן 11:32 במוקדמות – התוצאה הטובה ביותר שנקבעה על אדמת ישראל. מומחי האתלטיקה והפיזיולוגיה שהסתובבו באיצטדיון העריכו שזה היה הניסיון של וייסמן לקביעת שיא חדש, בטענה שהלחות תהיה גבוהה יותר בגמר, אך וייסמן הבהירה אחרת. בריצת הגמר היא שוב השאירה את כולן מאחור ושיפרה של שיאה האישי ל-11:27 שניות. "אתם נותנים לי אנרגיה! אין כמו לרוץ במדינה שלנו!" החזירה לקהל, וזה מצא לעצמו מלכת אתלטיקה חדשה.
לנסקי, הערב בהדר יוסף // צילום: אלן שיבר
גם לחנה קיינזבה מיננקו אין תחרות באליפות ישראל, אלא שהיא לא הצליחה למצוא את הכוחות לקפיצה שתסדר לה קריטריון לטוקיו 2020 בקפיצה המשולשת (14:32 מטרים). אחרי שפסלה בשתי הקפיצות הראשונות, שיאנית ישראל קבעה 13.95 מטרים בקפיצה השישית והאחרונה, ולפחות שמרה על תואר אלופת ישראל. מי שעוד שמרה על התואר, וגם קבעה שיא אישי חדש היא הקופצת לגובה חנין נאסר.
בשנה שעברה הקופצת המוסלמית מעראבה הפתיעה כשקבעה 1.78 מטרים והקדימה את דניאל פרנקל בדרך לתואר אלופת ישראל. אלא שהתואר הביא איתו מטען לא קטן כשנסעה לייצג את ישראל באליפות אירופה עד גיל 23 שנערכה בחודש שעבר בשבדיה ובשל כך ספגה איומים על חייה מצד קיצוניים במגזר הערבי. נאסר הצליחה לשים זאת מאחוריה ולאחר שנותרה לבדה בתחרות שיפרה את שיאה האישי ל-1.83 מטרים.
מנצחים/ות נוספים/ות: קפיצה במוט נשים: נעמה ברנשטיין – 4.15 מטרים. (שווה לשיאה הישראלי); 1500 מטרים נשים: סלאמוויט באיולי. 4:14:07 דקות; 1500 גברים: נצו טאייצ'או - 3:45:78 דקות; 100 מטר גברים: אימרי פריסיאדו – 10:52 שניות; 400 מטרים גברים: דונלנד בלייר-סנפורד 47:22 שניות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו