ליברפול נראית בדרך הבטוחה לאליפות הפרמייר ליג, ולמרות שהודחה בשמינית גמר ליגת האלופות היא אחת הקבוצות החזקות באירופה. מי שמוביל את הקבוצה לאחת מעונות השיא שלה הוא החלוץ מוחמד סלאח, שנמצא בצומת דרכים בקריירה. לא מן הנמנע שכבר בעונה הבאה יעבור לכסף הגדול בערב הסעודית.
סלאח הוא לא רק אחד הכוכבים הגדולים בעולם, אלא גם אחד הכדורגלנים המשפיעים ביותר, בעיקר בשל היותו הכדורגלן הערבי הגדול של דורנו – ויש שיגידו, הגדול בכל הזמנים. למצרי יש עשרות מיליוני מעריצים ברחבי העולם, וכל פעולה או אמירה שלו מעוררת הדים רבים. בטוויטר יש לו יותר מ-14 מיליון עוקבים, מספר זהה גם בפייסבוק, בעוד שבאינסטגרם העמוד שלו צבר 42 מיליון עוקבים.
בהתאם לכך, סלאח שווה לא מעט כסף. במהלך השנים שולמו עליו 68 מיליון ליש"ט כדמי העברה, עוד לפני שהפך לכוכב-על במדי ליברפול. כיום, שווי השוק שלו עומד על כ-150 מיליון יורו. מאז שהצטרף לליברפול, הפך סלאח לשחקן משמעותי וזכה עמה בליגת האלופות ב-2019 ובאליפות אנגליה ב-2020. הונו האישי של השחקן מוערך בכ-160 מיליון יורו.
עם השנים ועם ההגעה לצמרת הכדורגל העולמית, שכרו של סלאח שודרג משמעותית. במהלך הקריירה שלו הרוויח מעל 100 מיליון יורו מכדורגל בלבד, ולפני שנתיים חתם על חוזה חדש בליברפול עם שכר של 18 מיליון ליש"ט לעונה. סכומים משמעותיים לא פחות מגיעים מהסכמי חסות. בין נותני החסות המרכזיים של סלאח נמצאות חברות בינלאומיות כמו Adidas, Uber, DHL International, Electronic Arts, ExxonMobil ו-Vodafone.
ב-2019 היה סלאח חלק מקמפיין מסחרי ענק של אדידס, שהיא ספקית הציוד הרשמית שלו במשך שנים. על פי הדיווחים, הוא מרוויח כ-2.5 מיליון ליש"ט בשנה מהחוזה שלו עם ענקית ציוד הספורט הגרמנית. בנוסף לנעילת נעלי אדידס, סלאח גם השתתף בפרסומות של המותג וקידם את מוצריו בערוצי המדיה החברתית שלו.
לצד זאת, סלאח מחזיק בשיתופי פעולה עם תאגידים עולמיים שיש להם שלוחות במצרים, הרואים בו פרזנטור אידיאלי. הוא נמצא בקשר עסקי עם פפסי מאז 2016, אז חתם לראשונה כשגריר המותג במזרח התיכון ובצפון אפריקה. בנוסף, הוא משמש פרזנטור של חברת Vodafone, ועל פי דיווחים, הוא מקבל מענק של 140 אלף דולר על כל שער שהוא מבקיע.
בדומה לשחקנים אחרים, סלאח משקיע לא מעט מהונו בנדל"ן. בשנים האחרונות השיק שתי חברות נדל"ן – MOS Real Estate ו-Trinity Kensington, והשקיע גם שני מיליון ליש"ט בחברת אחזקות נפרדת. בבעלותו נכסים בשווי 9 מיליון ליש"ט דרך חברה אחרת בשם Salah UK Commercial.
סלאח ידוע גם בתרומתו הנדיבה לצדקה. הוא מנצל את מעמדו והונו כדי לסייע לתושבי עיר הולדתו, נגריג, באמצעות The Salah Foundation – ארגון המוקדש לפעילות פילנתרופית. ב-2018 תרם 12 מיליון לירות מצריות לבית החולים לסרטן ילדים בקהיר, וסיפק מימון לבית ספר לבנות בעיר הולדתו. בהמשך תרם חלקת אדמה גדולה להקמת מתקן לטיהור שפכים בנגריג, כדי לספק לתושביה מים נקיים – מיזם שעלה לו 8 מיליון לירות מצריות.
בדצמבר 2018 תרם סלאח 900 אלף לירות מצריות לבית חולים במדינה, ובאוגוסט 2019 תרם 54 מיליון לירות מצריות לשיקום המכון הלאומי לסרטן בקהיר, לאחר שמתקפת טרור גרמה לנזק רב למבנה. באפריל 2020 תרם אלפי טונות של מזון לתושבי נגריג בזמן התפרצות נגיף הקורונה, ובהמשך אותה שנה תרם 250 מיליון לירות מצריות להקמת מרכז אמבולנסים בעיר.
קרן סלאח מעניקה 60 אלף לירות מצריות כקצבה חודשית לקשישים ולנשים פגיעות, וכן מספקת 400 לירות מצריות לפליטים סורים במצרים. במאי 2021 זכה סלאח בפרס Laureus Sporting Inspiration Award על פעילותו הפילנתרופית, במיוחד למען תושבי נגריג. עוד קודם לכן הפך לשגריר הראשון של "בתי ספר מיידיים ברשת" (INS) – מיזם משותף של קרן וודאפון והנציבות העליונה של האו"ם לפליטים (UNHCR), שמטרתו לספק חינוך איכותי לילדי פליטים ולילדים במדינות המארחות. במהלך המלחמה בעזה תרם סלאח מיליוני יורו לתושבי הרצועה.
בשורה התחתונה: הונו האישי של סלאח מוערך בכ-160 מיליון יורו.
— Mohamed Salah (@MoSalah) March 31, 2025טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו