מדינה שלמה בוכה עם משפחת ביבס, כשהמונים ליוו בדרכם האחרונה את האם שירי והבנים הקטנים אריאל וכפיר. שלטים, דגלים ובלוני באטמן שמזוהים עם ילדי המשפחה שימשו כתפאורה, והכל מנסים לנחם - כולל עולם הספורט.
איציק זוהר, שהאקסית שלו מיטל אדרי הגיעה למסע ההלוויה, שיתף מתחושותיו על האסון: "אלה רגעים שהנשימה נעתקת בכאב גדול". ערן ושי זהבי מסרו: זה יום מאוד קשוח. כוחינו באחדותינו".
צופית גרנט, גרושתו של אברהם גרנט מסרה: ״בא לי לפלח את השמיים. לזעזע את העולם, להרעיד את האדמה של הנבלים האלה. אני רוצה לדרוש דין, רוצה ממשלה שתקח אחריות, שלא תפקיר. הלב שלי מכווץ".
גילי ורמוט כדורגלן העבר אמר: "אני רואה את כל העם מלווה את שירי והילדים. איזה אסון קרה לנו. חייב להיות פה טוב יותר". אשתו של מאמן בית"ר ירושלים ברק יצחקי, ספיר, מסרה: "זה יום כל כך עצוב עבור העם שלנו. הלב מתכווץ. יהי זכרם ברוך".
"האכזריות שברה אותי"
הג'ודוקא והמדילסט האולימפי שגיא מוקי הרחיב בדבריו: "הלב שלי מרוסק מהימים האחרונים. הזוועות שחמאס ביצעו במשפחת ביבס בלתי נתפסות. שירי, אריאל וכפיר הקטן נחטפו מביתם בניר עוז ב-7 באוקטובר 2023, והפכו לסמל של כאב ואובדן. הידיעה על רציחתם האכזרית בשבי חמאס שברה אותי.
"אין מילים שיכולות לתאר את הכאב והזעם על מעשים כה בלתי אנושיים. העולם חייב לדעת, להבין, ולא לשכוח. הסיפור של משפחת ביבס לא יכול להיעלם - אסור שזה יהפוך לעוד כותרת שנשכחת.
"כיום, כאבא לשניים בעצמי, אני לא יכול להפסיק לחשוב עליהם, על ההורים, על התינוק. מהמקום הזה, מצאתי את עצמי מזיל דמעה לא פעם ולא פעמיים. הכאב בלתי נסבל. אסור לנו לשתוק. אסור לנו לשכוח".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו