כשמיקי ברקוביץ' היה חולה על כדורסל

גדול שחקני מכבי תל אביב לא נתן לשפעת לעצור אותו - וריאל מדריד היתה זו שקיבלה חום • בליברפול לא יישכחו מה חיים רביבו עשה שלהם • והיום בו אגדת האגרוף תלה את הכפפות • המדור ההיסטורי

מיקי ברקוביץ'. ניצח את השפעת ואת ריאל מדריד. צילום: משה שי

כשמ.י.ק.י ברקוביץ' התעלה גם מעל לקו הבריאות (13.12.1984)

למשחק מספר 5 של סדרת גמר ה-NBA בין שיקגו בולס ליוטה ג'אז בעונת 1996/1997, עלה שחקן הכדורסל הטוב בהיסטוריה, מייקל ג'ורדן, כשהוא סובל מחום גבוה, אחרי יממה של הקאות ושלשולים. היריבה חגגה מוקדם מדי, כי מי שכונה גם "אלוהים", התעלה באותו ערב עם 38 נקודות, כולל הסלים שהבטיחו ניצחון, ולאחר מכן ירד ממוטט לחדר ההלבשה, שעון על חברו לבולס סקוטי פיפן.

היה זה משחק אייקוני, אבל עם כל הכבוד, יש כדורסלן גדול אחר שעשה זאת יותר מ-13 שנים קודם לכן. השבוע לפני 40 שנה, מ.י.ק.י ברקוביץ', השחקן הטוב בתולדות מכבי תל אביב והכדורסל הישראלי, הגיע לאולם ביד אליהו שהוא חולה בשפעת ועם חום גבוה שעמד על 38 מעלות חום.

הוא נראה חלש, והתוכנית היתה שיעלה מהספסל רק במקרה הצורך, אבל כשמנגד התייצבה ריאל מדריד האימתנית, לברקוביץ' היו תוכניות משלו והמאמן צביקה שרף לא עצר בעדו. דקות מנוחה? חלוקת עומסים? ממש לא. ברקוביץ' שיחק את כל 40 הדקות, ואחרי מחצית ראשונה פושרת של 7 נקודות, הוא צלף עוד 16 במחצית השנייה וסיים את הערב עם 23 נקודות. הוא קלע באחוזים בינוניים (9 מ-19) וגם פספס פעמיים מקו העונשין, אבל נבחר כמובן ל-MVP של המשחק שהסתיים בניצחון צהוב 97:101.

בסיום המשחק צוטט מאמן הספרדים לולו סאיינז: "איך עבדתם עליי עם מיקי. זה בן אדם חולה? על מי אתם באים לעבוד".

חיים רביבו חוגג את שער הניצחון באנפילד, צילום: Getty Images

הרגע בו חיים רביבו השתיק את אנפילד (8.12.1998)

אבי כהן, רוני רוזנטל ויוסי בניון, לכולם היו רגעים גדולים במקדש הכדורגל אנפילד, אך שלושתם עשו זאת כשחקני ליברפול בשלושה עשורים שונים. לעומת זאת, השבוע לפני 26 שנה, היה זה חיים רביבו שהשתיק את אוהדי המייטירדס ברגע הגדול שלו, כשהוא בכלל לובש את מדיה של הקבוצה הספרדית הצנועה סלטה ויגו.

זה קרה במשחק הבכורה של סטיבן ג'רארד במפעלים האירופיים, במסגרת משחק הגומלין של שמינית גמר גביע אופ"א, אחרי שבבלאיידוס סלטה ויגו ניצחה 1:3. רביבו, שלא שיחק במשחק הראשון, קיבל בדקה ה-57 כדור במרחק של כ-25 מטר מהשער של ליברפול, חדר לרחבה, עבר שני שחקני יריבה, דני מרפי וג'רארד, ושלח את הכדור שטוח לרשת כדי לקבוע 0:1 לאורחת מספרד.

המארחים לא מצאו תשובה והתוצאה נשמרה עד הסיום. אנפילד דמם בזמן שרביבו וחבריו חגגו 1:4 בסיכום המפגש הכפול ומקום היסטורי ברבע הגמר.

עלי מוחמד (משמאל) מול טרבור ברביק. פרידה מאכזבת מהקריירה, צילום: Getty Images

 

הקרב האחרון של אגדת האגרוף מוחמד עלי (11.12.1981)

מוחמד עלי ניהל 61 קרבות מאז הפך למתאגרף מקצועי ב-1960, קריירה אגדית של ספורטאי פורץ דרך שנמשכה 21 שנה. השבוע לפני 43 שנה הגיע תורו לתלות את הכפפות אחרי שעלה לקרב האחרון שלו.

עלי, חודש לפני יום הולדתו ה-40, התמודד באותו יום עם טרבור ברביק בן ה-27 בקרב של עשרה סיבובים. למרות הפרש הגילים, עלי עמד שווה בשווה מול יריבו במשך שבעה סיבובים, אז השתלט ברביק על הקרב וניצח לבסוף בנקודות בהחלטת פה אחד של השופטים.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

עלי, שמאוחר יותר התגלה כחולה פרקינסון, לא שב עוד לזירה והלך לעולמו ב-2016 בגיל 74. כעשר שנים קודם לכן, ברביק שהסתבך לא מעט עם החוק, נרצח בכנסיה בג'מייקה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר