מייק וודס, הרוכב הקנדי של ישראל פרמייר טק השיג הערב (ראשון) ניצחון מדהים על פסגת הר הגעש פוי דה דום, בסיום השלב התשיעי בטור דה פראנס היוקרתי.
וודס בן ה-36, נכנס לעליה האחרונה, עם קבוצה של שבעה רוכבים, 1:45 דקות אחרי מוביל הסולו, האמריקני יורגנסון, כשלקראת הסיום הוא צמצם את הפער והגיע עד כדי 33 שניות מהמוביל בקילומטר האחרון.
בדרמה עוצרת נשימה, הקנדי מטורונטו, שהחל את הקריירה שלו כרץ מצטיין, עשה מה שנראה כלא יאמן , סגר פער של 2 דקות בארבעת הקילומטרים האחרונים, בעליה בת 12 הקילומטר והשיג את המוביל יורגנסון כ- 400 לסיום, בדרך לניצחון הראשון שלו בקריירה - בטור דה פראנס.
זהו ניצחונה השלישי של ישראל פרמייר טק אי פעם בטור דה פראנס, לאחר שהשיגה שני ניצחונות היסטוריים בטור דה פראנס בשנה שעברה. זהו כמובן הניצחון הראשון של הקבוצה בטור דה פראנס השנה, והיא מושג בצורה הדרמטית ביותר שיש.
תורים ענקיים בכניסה לווימבלדון | רויטרס
"אני צריך לצבוט את עצמי", אמר וודס בסיום, "לא שמעתי כלום בדרך, לא היה לי הרבה על מה לחשוב, פשוט זהו חלום שהתגשם. מאז שאני בן 6. תמיד אמרתי שרוצה לזכות בקטע בטור. יש מאחורי הרבה אנשים שתומכים גם ברגעים קשים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו