תפס פיקוד: מכבי תל אביב ניצחה 74:87 את אלבה, שיא קריירה לבולדווין

בהיעדרו של לורנזו בראון, שנפגע ברבע הראשון, וויד בולדווין (33 נקודות) לקח את המושכות לידיים והוביל את הצהובים לניצחון תשיעי בהיכל המנומנם • יפתח זיו קיבל הזדמנות והשיב עם נקודות ראשונות • הקבוצה של עודד קטש עלתה למאזן 9:11 עוד לפני המשחק מול אולימפיאקוס ביום שישי הבא

בולדווין מרחף בהיכל

מכבי תל אביב חזרה הערב (חמישי) למסלול הניצחונות ביורוליג לאחר שגברה 74:87 בהיכל מנורה מבטחים על אלבה ברלין, הודות לערב נפלא של ווייד בולדווין שהוביל את רשימת קלעי המארחת עם 33 נקודות.

שבוע לאחר ההפסד הכואב ביוון לפנאתינייקוס, הצהובים ששיחקו הפעם במדים השחורים, חזרו למגרשם הביתי ולא התקשו לגבור על מוליכת הטבלה הגרמנית נטולת תמיר בלאט, במשחק שהיה בשליטה שלהם במשך דקות ארוכות והגיע למחוזות 20 נק' הפרש כבר בתחילת הרבע השני.

הסיפור הפיקנטי לקראת ההתמודדות היה חזרתם ארצה של תמיר בלאט ויובל זוסמן הישראלים שמשחקים בשורות הקבוצה הגרמנית, אך לצערם של השניים שיתופם בהתמודדות הוטל בספק לאורך השבוע בשל פציעות. בסופו של דבר הגיע רק זוסמן ארצה ושיחק מול האקסית והקהל הצהוב, שקיבל אותו בתחושות מעורבות.

מכבי תל אביב חוגגת בהיכל, צילום: אלן שיבר
אלכס פוית'רס עובד חזק בצבע,

איש המשחק עבור מכבי היה ווייד בולדווין שבהיעדרם של ג'יילן אדאמס החולה ולורנזו בראון שנפצע, תפס פיקוד והוביל את חבריו, שנראו טוב בניסוי הכלים האחרון לקראת הדרבי בתחילת השבוע הבא.

מנקו בפעולה,

עודד קטש ניצל את ההפרש היציב לאורך המשחק להרחיב את הרוטציה ולתת דקות לשחקנים נוספים שלא שותפו כלל במשחקי היורוליג האחרונים וכך עלו על הפרקט יפתח זיו, רפי מנקו ודארן הליארד וזכו לתשואות הקהל המקומי בכל פעם שנקראו לעלות לשחק.

רגעים של דאגה עברו על אנשי הספסל הצהוב ברבע הראשון. ארבע דקות פתיחת המשחק נפצע כוכב המארחת לורנזו בראון בקרסולו וירד לחדר ההלבשה לקבל טיפול. הרכז התלונן על כאבים ולא שב עוד להתמודדות, כאשר מצבו ייבדק בהמשך הלילה.

מכבי תל אביב עושה הגנה,
מנקו בפעולה,
בולדווין מחפש את הסל, צילום: אלן שיבר

לאחר המשחק יחלו הצהובים לזירה המקומית, כאשר ביום ראשון יתארחו בהיכל קבוצת שלמה אצל הפועל תל אביב לדרבי עירוני מסקרן במסגרת המחזור ה-14 בליגת ווינר.

לורנזו בראון. נפצע ויצא כבר ברבע הראשון, צילום: אלן שיבר
יואב זיו מחפש את הסל, צילום: אלן שיבר
יובל זוסמן מקבל את החיבוקים, צילום: אלן שיבר
ערן זהבי ויונתן כהן בהיכל, צילום: אלן שיבר
סורקין ומרטין חוגגים בהיכל, צילום: אלן שיבר
הקהל של מכבי ת"א בטירוף, צילום: אלן שיבר
לורנזו בראון בפעולה. נפצע כבר ברבע הראשון, צילום: אלן שיבר
בולדווין מול יובל זוסמן, צילום: אלן שיבר
קולסון דוהר לסל,
גיא פניני נהנה לצפות בחבריו, צילום: אלן שיבר
דארן היליארד משחרר אוויר, צילום: אלן שיבר
בולדווין מרחף בהיכל,
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
עודד קטש על הקווים, צילום: אלן שיבר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר