נבחרת אורוגוואי הייתה אמורה להגיע למשחק הכנה מול ישראל של אלון חזן, 10 ימים לפני שתצא למונדיאל בקטאר, אך כעת ההתמודדות עומדת בסימן שאלה גדול כל זאת בעקבות גורמים פלסטינים, שמפעילים לחצים לביטול המפגש.
ע"פ התקשורת במדינה הדרום אמריקאית, הנבחרת הלאומית אכן התכוננה לקבוע משחק הכנה אחרון בישראל אך בשבועיים האחרונים משרדי ההתאחדות מוצפים בפניות מגורמים פוליטיים ובמקביל גם משני מועדונים מהגדה - קבוצת אל חאדר מבית לחם ומועדון הספורט עיבל משכם, שמטעמה גם נשלח מכתב עם דרישה לבטל לאלתר את הביקור.
Fragmentos de la carta del Club Deportivo Ebal, de Nablus (Cisjordania, Palestina ocupada), a la selección uruguaya.#UruguayNOvayas#TarjetaRojaAlApartheid pic.twitter.com/Ek5KpUcIHm
— UY_NOvayas (@NovayasUy) June 13, 2022
כמו כן, דווח כי גם בהתאחדות הפלשתינית וארגוני זכויות אדם באורוגוואי מפעילים לחץ דומה, ואף יצאו בקריאה לסרב להגיע לישראל זאת לאחר סגן נשיא ההתאחדות המקומית גסטון טאלדי, אישר כי הנסיעה עומדת לצאת לפועל.
@AUFOficial confirmó que la selección uruguaya irá a Israel.
— UY_NOvayas (@NovayasUy) June 15, 2022
¿Cuántos futbolistas palestinos más tienen que ser asesinados, mutilados o encarcelados para comprender que con el apartheid no se juega?
¡URUGUAY, NO VAYAS! #UruguayCANCELA#UruguayNOvayas#TarjetaRojaAlApartheid pic.twitter.com/HCI3weBcQ5
"כמה עוד שחקני כדורגל פלשתינים צריכים להיהרג ולהיכלא בישראל על מנת להבין שאסור לשחק עם אפרטהייד? אורוגוואי, בבקשה אל תלכי לשחק בישראל", נכתב מטעם מועדון הספורט איבל, במסגרת קמפיין מיוחד שהופץ ברשתות, "אנא, בקשו מההתאחדות של אורוגוואי לא לקבל את ההזמנה מטעם ישראל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו