בהתאחדות מנסים לתרץ: "לא יכולים להוציא כסף ללא הבחנה"

אחרי העיכוב התמוה בהמראה, נבחרת ישראל נחתה אמש בשדה התעופה בטיראנה לקראת המשחק ביום שישי • שחקנים בנבחרת סיפרו: "אף פעם לא קרה לנו דבר כזה, זה לא רציני" • בהתאחדות לכדורגל הבטיחו לתחקר את האירוע מול חברת התעופה היוונית

אלון חזן וצוותו. מחפש ניצחון באיסלנד, צילום: אלן שיבר

נבחרת ישראל נחתה אמש בשעות הערב המוקדמות בשדה התעופה בטיראנה, לקראת משחק ליגת האומות מול אלבניה. התכנון של המנהל המקצועי יוסי בניון היה מדוקדק והוא קבע אימון בוקר, מנוחה ובהמשך נסיעה לשדה התעופה, כדי לא לגרום לעייפות אצל השחקנים. אלא שהמציאות כפתה עיכוב של כמה שעות בשדה התעופה בן גוריון בעקבות עודף משקל.

ההתאחדות לכדורגל תלתה את האשמה בחברת התעופה, והנושא ייבדק. המטוס שהוזמן כדי להטיס את המשלחת הישראלית היה קטן יחסית. הוא הוביל קצת יותר מ 50 אנשי משלחת, שחקנים וצוות, ובחלק האחורי ישבו מאבטחים של שירותי הביטחון. חשוב לציין כי כבר מראש הונחו אנשי הלוגיסטיקה של הנבחרת להיערך לכך שמדובר במ טוס קטן, ושעליהם להתכונן בהתאם מבחינת אחסון הציוד. לגודל המטוס יש כמובן השפעה כלכלית בכל הנוגע לעלויות.

שחקני נבחרת ישראל. נחתו רק בשעות הערב המאוחרות, צילום: אלן שיבר

שחקנים בנבחרת סיפרו: "אף פעם לא קרה לנו דבר כזה, אבל זה המצב וניסינו להבין מתי טסים. אמרו לנו שזה עניין של שעה-שעתיים, ובסוף זה לקח יותר זמן. למזלנו, שעת הטיסה היתה נוחה יחסית, וגם זמן הטיסה לאלבניה הוא שעתיים וחצי, אחרת זה היה יכול להיות מעייף הרבה יותר. ברור לכל השחקנים שאסור שיקרה דבר כזה, זה לא רציני".

בעקבות הרצון להמריא מהר ככל האפשר הנחו בנבחרת חלק מהאנשים שהיו אמורים להיות על הטיסה לרדת ממנה ולחפש הגעה חלופית לטיראנה. אין טיסות ישירות לא לבניה. יש רק טיסות עם עצי רות ביניים של כמה שעות, דבר שמסרבל עוד יותר את כל הסיפור.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

בהתאחדות לכדורגל הבטיחו לתחקר את האירוע מול חברת התעופה היוונית. לשאלה מדוע נבחרה דווקא טיסת שכר עם חברה זרה, הוסבר כי נבדקו כמה הצעות מחיר בשל דרישות עתק של עשרות אלפי דולרים מצד חברות התעו פה הישראליות. "זה כסף ציבורי", הסביר בכיר בהתאחדות לכדורגל, שהוסיף: "אנחנו לא יכולים להוציא כסף ללא הבחנה, אלא צריכים לבדוק היטב עלויות ולבחור בהצעה הטובה ביותר. יש לנו עבר מול החברה היוונית, והכל עבר בצורה חלקה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר