נתחיל מהסוף: אין צורך בהקמת תנועת שמאל חדשה. איש מאיתנו לא ממתין בקוצר רוח לכוכב חדש וכריזמטי שיעיר את המחנה ויסחף אחריו גדודים של מצביעים.
כל דיבורי ה"חייבים לבנות משהו שאין לו קשר למה שהיה" אינם תקפים. זה יופי של סיפור לתורמים אמריקנים חסרי אונים אל מול המתרחש כאן ואל מול האנטישמיות שהרימה ראשה בביתם, אבל באמת שאין בגוף כזה שום צורך, במידה שהגופים הקיימים יבינו שההתנהגות שלהם עד עכשיו לא סייעה למדינה ולמחנה אלא רק החלישה אותה ואותו.
כן צריך הנהגה חדשה, ואנשים חדשים בפוליטיקה שפיהם וליבם שווים. הובלה שתצמח מתוך הכאוס הנורא והטרגדיה הבלתי נתפסת שעברנו ועודנו עוברים. צריך חוזה חדש, שיוביל לחידוש האמון בין הציבור לכלל הגופים, כולל צה"ל, וכן, גם מערכת המשפט. במדמנה הפוליטית הנוכחית אין ייצוג אמיתי לקול אחר. עם כל הכבוד, גנץ אינו תשובה לכלום מלבד לשאלות טיפשיות במסיבת עיתונאים ולצורך של נתניהו בגיבוי לקמפיין שבו הוא נמצא כרגע.
אבל בשביל זה לא צריך להקים עוד ועוד גופים ותנועות, גם לא בעוד עשרה קמפיינים שכולם, בטוח, יהיו יפים ומרגשים. צריך לקחת את המנגנונים הקיימים ולשנות אותם מבפנים כדי שאנשים טובים, חדשים וצעירים יוכלו להפוך חלק מהם ולהוביל אותם. גופים כמו מרצ או העבודה, שיש להם עבר והם נטועים, עדיין, בקרב הציבור, חייבים להבין שאם הם ימשיכו להיאחז במה שהיה כדי לשמור על כוח שאין, הם לא רק ייעלמו, אלא יהרסו את הסיכוי של המחנה כולו להפוך לרלוונטי וראוי.
איך משנים? מחליטים למשל שמי שכיהן שתי קדנציות כח"כ במפלגת העבודה או במרצ לא יכול שוב להתמודד. דורשים הגבלת כהונה של ראש ממשלה? דרשו גם הגבלת כהונה של חברי הכנסת. בואו, לא מדובר כאן באנשים שהצליחו לסחוף אחריהם מאות אלפי מצביעים. כנראה שבכל זאת, עם כל הכבוד, הם לא להיטי העשור ולא אייקונים בעלי משקל.
די למתמודדים סדרתיים. תנו מקום לדם חדש, לפנים שהפכו לסמל דווקא מתוך המערכת האזרחית. גם מנגנוני הבחירה מיושנים, מסורבלים ולא ידידותיים למשתמש. צריך להיות יוצא 8200 כדי להבין את שיטת הבחירה בפריימריז של מרצ, אלברט איינשטיין היה מתבלבל שם בין החמישיות.
עם כל הכבוד, גנץ אינו תשובה לכלום מלבד לשאלות טיפשיות במסיבת עיתונאים ולצורך של נתניהו בגיבוי לקמפיין שבו הוא נמצא כרגע. צריך להחיות את השמאל
במקום לפלג עוד ועוד - תתאחדו. שאף אחד לא יעז לחזור על הטעות שעשתה מרב מיכאלי, אין למחנה הדמוקרטי פריבילגיה לשחק משחקי אגו. כל ניסיון להיאחז בקיים יוביל לעוד אסון. תתעוררו ותריחו את הקפה, יש לו ריח של עובש ואין אפילו תקציב לסוכר.
ומעל הכל - פתחו את הדלת לאזרחי ישראל הערבים. השבת השחורה והארורה פגעה בכולם, אף אזרח ישראלי לא יצא ממנה שלם. אל תנסו לרצות את הימין עם כל מיני מילים שממילא לא הופכות אתכם חסינים מפני חיציו של נתניהו. הגדירו את עצמכם לעצמכם, אל תתנו לו להגדיר אתכם.
אם זה לא יקרה, יקומו עוד גופים, מפלגות ומנגנונים ועוד תקוות שווא. מי שימשיך להיאחז במה שהיה - יתעורר להרבה יותר כלום מהכלום הישן והטוב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו