הזרים מציפים את הליגות, אבל מי ישמור על השחקן הישראלי? | ישראל היום

הזרים מציפים את הליגות, אבל מי ישמור על השחקן הישראלי?

1. כאילו במחזוריות קבועה, שבים ענפי הכדור הישראליים למלחמה הקבועה שלהם: ההשתלטות של השחקנים הזרים על רוב עמדות המפתח. אם בעבר חלק גדול מהגופים בקבוצות יצאו יחד למלחמה, היום בצד הלוחם נותר גוף אחד - ארגון השחקנים. לעומת זאת, בצד השני הפך להיות די עמוס.

בכדורגל דורשים המועדונים הבכירים מעבר לרישום של תשעה זרים במקום שישה, כאילו שזה הדבר היחיד שמפריע לקבוצות הייצוג שלנו ליפול על הגבות מדי שנה בחודש אוגוסט, ואפילו לא להגיע לשלב הפלייאוף במוקדמות הליגה האירופית.

2. בכדורסל המלחמה מתרכזת עכשיו בשני מישורים. מאמני הכדורסל, שחלקם בישיבה עם מינהלת הליגה בפברואר 2018 במלון הילטון בת"א דחפו למעבר לארבעה זרים על המגרש במקום החוק הרוסי, רואים איך הגולם קם על יוצרו. מי שרצה קבוצות מרובות זרים, רואה עכשיו כיצד בעלי הקבוצות מעדיפים גם מאמנים זרים שזולים מהשוק המקומי. נכון לעכשיו חמישה ממאמני הליגה לא עברו דרך מכון וינגייט. 

החתמתו בחולון של אנטוניוס דדאס גרמה להם להזכיר לכולם שיש קריטריונים להבאתם של מאמנים זרים לליגה שלנו, אבל בישראל הקריטריון המוביל הוא הכסף. מי שבמשך שנים זרם עם העובדה שקבוצות מחתימות זרים כי יש להם פטור מס מלא להחתמת אמריקנים עד 108,000 דולר בעונה ומסכום זה והלאה משלמים מס של 25 אחוז בלבד, רואה שקריטריון הכסף הגיע גם אליהם. 

3. לעין הסערה קפץ בשבוע שעבר גם יו"ר מינהלת הליגה הלאומית בכדורסל עוגן יוחננוב. בתוך הכאוס השורר כאן הצליח משרד הספורט "לדוג" עוד 15 מיליון שקלים עבור קבוצות הכדור. אחד הקריטריונים שקבעו במשרד לחלוקת הכספים הוא 20 אחוז זרים, מאחר שכל הגדרה אחרת (80 אחוז ישראלים) היתה בעייתית מבחינה משפטית. בקבוצות הליגה השנייה מותר לרשום שני זרים מתוך סגל של 12, ובעקבות ההגדרה החדשה הודיע יוחננוף שהקבוצות יוכלו לרשום שלושה זרים באופן מיידי. כל זה בשביל לקבל עוד כ־150,000 שקלים ממשרד הספורט - סכום לא מבוטל עבור המועדונים בלאומית.

4. קשה להאמין שההחלטה הזו תעבור אצל עמוס פרישמן ופיני גרשון בוועדה המקצועית, שהרי איגוד הכדורסל מאמין שהליגה השנייה היא ליגת הפיתוח עבור הכדורסלן הצעיר ובוגרי נבחרות העתודה המצליחות. 

אבל ההחלטה ההזויה של יוחננוב גורמת להפנות אליו ולראשי קבוצות הליגה השנייה מספר שאלות: איך אפשר להוסיף זר שלישי לליגה שמתגאה בסלוגן "כדורסל ישראלי אמיתי"? איך זה שמאז כניסתו לתפקיד בספטמבר 2016 לא גויס מאמץ רשמי לליגה? מדוע הגבלת המתאזרחים החדשים שקיימת בליגה הראשונה לא חלה בליגה השנייה? ואיך זה שאין לליגה השנייה אפילו אפליקציה שבה ניתן להתעדכן בתוצאות המשחקים?

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר