לו יכולתי להציע לשקד נאום פרישה

"אני יודעת שקיבלתי החלטות שהביאו אותי למצב שבו אני נמצאת, קשרתי את גורלי הפוליטי בגורלם של האנשים הלא נכונים", היה על שקד לומר לציבור • "קוראת גם לחבריי לגלות אחריות ולהפסיק את הפגיעה בימין"

שרת הפנים איילת שקד, צילום: קוקו

איילת שקד כינסה היום (שלישי) מסיבת עיתונאים על רקע השמועות על פרישתה רק כדי להפיג את השמועות ולהודיע שהיא נשארת במרוץ. אם זה היה תלוי בי, זה הנאום שהיא הייתה נושאת במסיבת העיתונאית:

חברים לדרך ותומכים יקרים,

מאז שאני זוכרת את עצמי הקדשתי את חיי למען מדינת ישראל. לא תמיד חלמתי להיות פוליטיקאית, אך החיים הובילו אותי לכך ושמחתי, ואני עדיין שמחה, על ההזדמנות שניתנה לי לפעול למען המדינה.

אני גאה בעשייה שלי ובדברים שקידמתי: ההתיישבות ביהודה ושומרון, הכנסת שופטים שמרנים לבית המשפט, שמירה על גבולות ישראל מפני הגירה זרה, ועוד מאבקים רבים שניהלתי מאחורי הקלעים. תשאלו את אנשי השטח. כל החלטה שקיבלתי היתה מתוך דאגה ומחשבה על האינטרס של מדינת ישראל.

כמו בכל דבר בחיים, גם בפוליטיקה עושים טעויות. אני יודעת היום שקיבלתי החלטות שהביאו אותי למצב שבו אני נמצאת. אני מבינה שקשרתי את גורלי הפוליטי בגורלם של האנשים הלא נכונים ושהערכתי אותם היתה שגויה, הם הונעו מאינטרסים אישיים ולא מטובת המדינה. אבל אני לא מחפשת תירוצים, האחריות למצבי הפוליטי היא בראש ובראשונה עלי.

החלטתי לצאת למערכת הבחירות הנוכחית מתוך מחשבה שאוכל לתקן את הנזק שנגרם. לא חשבתי לרגע שזו תהיה משימה קלה, אבל לא דמיינתי עד כמה היא תהיה קשה. אני מבינה כעת את מה שלא הבנתי אז - בגדתי באמון בוחריי באופן שאין ממנו דרך חזרה.

ברור לי שייתכן כי זהו הנאום הפוליטי האחרון שלי, אך אם ידעתי לקחת סיכון ולהקים את הממשלה האחרונה, אני צריכה לדעת לקחת סיכון ולבצע את המהלך הנוכחי.

אני פונה אל המחנה הלאומי, אל הבית שלי, איפה שנמצא הלב, ומבקשת מהם לראות בנאום זה את מתנת הפיוס שלי. אקח הפסקה מהחיים הפוליטיים ואעשה לביתי, לא לפני שאעשה הכל כדי לסייע לימין לזכות בבחירות הבאות.

אני מודאגת מהמציאות שנוצרה. ראש ממשלת המעבר, יאיר לפיד, מוביל מדיניות המנוגדת לאינטרס הישראלי. אנו עדים לפשיטת רגל מוסרית ומנהיגותית שמעמידה את ישראל בסכנה.

לפיכך, גם אם יש לי חילוקי דעות ומשקעים עם ראשי המפלגות בגוש הימין, אין לי ספק שהם יהיו טובים יותר לישראל מהממשלה הנוכחית.

אני קוראת לחבריי בימין שעשו מהלך דומה לשלי והם חלק מהממשלה הזו, להפסיק את הפגיעה בימין.

אין לי ציפייה שיעשו חשבון נפש ויפרשו, אך לגדעון סער, זאב אלקין ושכמותם אני רוצה לומר - אם נשארה בכם טיפת אחריות כלפי המדינה, עליכם להפסיק לנסות ולקחת קולות מגוש הימין, ולכל הפחות להכריז על עצמכם כחלק מגוש השמאל.

אסור לתת לאיבה לנתניהו להשפיע על גורלה של מדינת ישראל. גרמנו מספיק נזק.

אני מודה לכל מי שהלך איתי את הדרך הזו, היועצים, העוזרים והחברים שליוו אותי לאורך השנים הטובות והקשות. וכמובן למשפחתי היקרה, שאני מתרגשת לחזור ולהיות נוכחת בה יותר.

זהו ערב לא פשוט עבורי, אבל אני משוכנעת שהפעם, כמו ברוב מוחלט של הקריירה הפוליטית שלי, קיבלתי באמת את ההחלטה הנכונה עבור מדינת ישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר