קצת מהרצפה ולא הרבה מהגג | ישראל היום

קצת מהרצפה ולא הרבה מהגג

המחקר של הרווארד על יעילות הקצבאות מדגים יעילות נמוכה יותר של קצבאות למבוגרים, בהשוואה לקצבאות לקטינים. אלא שהמציאות חריפה יותר: קצבאות למבוגרים לא רק יעילות פחות - הן מזיקות. 

עובדה שקשה להבין באופן הגיוני, אבל היא עדיין עובדה - אנשים יעדיפו קצבה נמוכה על רווח כפול מעבודה. את העובדה הזו כמעט כל מעסיק למד על בשרו: לא די בתגמול עובדים על הצלחה, צריך למנוע מהם את האפשרות לחיות טוב משכר הבסיס, כי כאמור, הם יעדיפו לחיות טוב מהמינימום מאשר להתאמץ בשביל יותר. 

התנאים אמרו "קבא מארעא ולא כורא מאיגרא (פסחים קיג.), משמע: קצת מהרצפה ולא הרבה מהגג. כך שקצבאות פוגעות בפריון, בצמיחה, בתחרות ובפיתוח האישי. 

לעומת זאת, ההשקעה הישירה בילדים ובקשישים לא באה על חשבון תעסוקה, יוזמה ופריון. במקרה של ילדים, היא גם עשויה לעודד צמיחה בהמשך חייהם. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו