אמירתו של שגריר רוסיה בישראל, אלכסנדר שיין, שלפיה רוסיה אינה רואה בחמאס וחיזבאללה ארגוני טרור, היתה בבחינת מקלחת קרה עבור כל מי שרוצה לחזק קשרים עם מדינה זו. השגריר, במסגרת ראיון שהעניק לערוץ 9 ברוסית, תירץ את העמדה של מוסקבה בנימוק פורמלי: על פי הדין הרוסי, גוף יוכרז כטרוריסטי אם ביצע פיגועים בשטחי רוסיה או אם פיגועיו מחוץ לרוסיה נועדו לחבל באינטרסים שלה. חמאס וחיזבאללה, כידוע, רוצחים נשים וילדים תמימים בשל היותם ישראלים, ולכן ההגדרה היבשה שבספר החוקים הרוסי כביכול אינה חלה עליהם.
אלא שגישה זו מופרכת כל כך, שעדיף שלא היתה מושמעת כלל. ראשית, היא מנוגדת לעקרון קדושת החיים וכאילו רומזת שדם שנשפך בישראל אינו אדום מספיק, כדי שרוצחי הישראלים יכונו טרוריסטים. שנית, חמאס וחיזבאללה דווקא פגעו לא אחת באזרחי רוסיה, אשר עלו לישראל. האם ההגנה עליהם מפני טרור ברברי לא נחשבת לאינטרס רוסי? והאם חיסול הטרור כתופעה, בלי קשר לשאלות היכן התרחש הפיגוע ברחבי העולם ומי היו הקורבנות, אינו אינטרס רוסי?
ברשימת ה"הישגים" של חמאס וחיזבאללה שלל מעשי רצח שבעולם מתוקן היו מובילים את ראשיהם אל ספסל הנאשמים בטריבונל בינלאומי, דוגמת משפטי נירנברג. פיצוץ אוטובוסים על נוסעיהם, חטיפה ושחיטה של נערים חפים מפשע, ירי מכוון של טילים ומרגמות על מרכזי אוכלוסין - מעל כל אלה מתנוסס דגל שחור, שחור לא פחות מהדגל של המדינה האיסלאמית.
ההתעקשות הרוסית לנקוט סטנדרט כפול אינה מוסרית ומצדיקה הבחנה בין דם לדם. פיצוץ רכבת תחתית בסנט פטרבורג אינו שונה מפיצוץ אוטובוס בירושלים. הדעת אינה סובלת שהטובחים במטרו הרוסי יתויגו - ובצדק - כמחבלים ואילו הרוצחים הפלשתינים יחמקו מכך, ועוד באיצטלה של חוק.
ראוי לציין שישראל היא דווקא דוגמה ומופת לתמיכה בכל קורבנות הטרור. כל עת שרוסיה "חטפה" מגופי הטרור האיסלאמי, המדינה היהודית עמדה לצדה, ולא רק במילים. ישראל לא הסתפקה בהזדהות אלא הושיטה יד מעשית, לרבות בתחום המודיעיני ובסיוע בהיבטים אחרים. לא ישבנו בצד ולא תירצנו זאת בכך שהמפגעים זרעו הרס "רק" בערי רוסיה, ולכן הם כלל לא טרוריסטים. לא נהגנו איפה ואיפה, וטוב שכך. באופן כזה ראוי שתנהג כל מדינה ששמה לעצמה מטרה להיות בצד שנלחם בטרור.
כל ניסיון לחלק את הטרוריסטים לאלה שיוצאו אל מחוץ לחוק ולאלה שיושארו בגדר החוק (ולכן ייראו לגיטימיים בעיני מדינה כלשהי), פסול מעיקרו. קל וחומר כשמדובר במחבלים שבאים מאותו בית גידול של קיצוניות איסלאמיסטית. חמאס, למשל, הוא שלוחה של ארגון "האחים המוסלמים", שכבר הוצא אל מחוץ לחוק הרוסי.
אם אכן יש בעיה פורמלית לקרוא כבר היום לילד בשמו ולהכריז על ארגונים שרצחו בדם קר מאות ואלפים של קורבנות תמימים מחוץ לגבולות רוסיה כעל ארגוני טרור, הרי יש לכך פתרון פשוט. שלטונות רוסיה יכולים בקלות ובתוך זמן קצר להתאים את נוסח החוק למציאות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו