ירושלים: הכרה צ'כית עם ערך מוסף | ישראל היום

ירושלים: הכרה צ'כית עם ערך מוסף

כל מי שעוקב אחרי ההתפתחויות הבינלאומיות ומבחין בהעצמת מעמדה של ישראל בעולם, קיבל לאחרונה חיזוק נוסף. הפרלמנט של צ'כיה הוציא השבוע הצהרה אמיצה, שדוחה מכל וכל את הניסיון של אונסק"ו להתעלם מן הריבונות הישראלית בירושלים. הפרלמנטרים הצ'כים מהקואליציה ומהאופוזיציה קבעו באופן נחרץ כי היחס של הארגון הבינלאומי לישראל, כפי שהשתקף בהחלטה ההזויה, הוא מוטה, עוין ואינו מתקבל על הדעת. אך מעבר לגינוי לאונסק"ו הושמעה בפראג מנגינה נוספת, ערבה לאוזנו של כל מי שהאמת יקרה לו. בית המחוקקים הצ'כי קרא לממשלה לדבוק בגישה שירושלים היא בירת ישראל והכיר בכך לא רק בהיסטוריה היהודית והכלל־עולמית, אלא אף במעמדה הנוכחי של העיר כבירת המדינה היהודית.

החזית האנטי־ישראלית, ששלטה בכיפה בעולם במשך כמה עשורים, ממשיכה להיסדק, והעדויות לכך באות מכל עבר. בתהליך זה שמור לצ'כיה מקום מיוחד. אין זה סוד שפוליטיקה בינלאומית מונעת בעיקר מאינטרסים, אך הצ'כים מוכיחים בכל פעם מחדש יכולת לבטא ערכים ועקרונות נעלים גם בתחום שנחשב ציני. לא במקרה העם הזה, שלחם באופן אצילי כל כך על החירות במולדתו, הפך לבעל ברית שלנו במאבקנו לחירות ולקוממיות יהודית בארץ ישראל.

אין זו הפעם הראשונה שבה קול צלול וברור, קול של היגיון ומוסר, נשמע מפראג. לפני כחצי שנה הפרלמנט הצ'כי כבר גינה החלטה קודמת של אונסק"ו, שהתעלמה במפגיע מהאופי היהודי של הר הבית והכותל. אלא שלצד ההצהרתי נלוו הפעם קריאה אופרטיבית לממשלת צ'כיה שלא לשלם השנה את חלקה של המדינה בתקציב אונסק"ו, ומעל לכל - ההכרה בירושלים.

אין ספק כי מתרחש לנגד עינינו תהליך מרתק, שבמסגרתו עמדות ישראליות מוצאות יותר ויותר אוזניים קשובות. הצהרה של נכונות להכיר בירושלים (אף כי בחלקה המערבי בלבד) כבירת ישראל הונפקה לפני שבועות מספר גם על ידי משרד החוץ הרוסי. מדינות נוספות רואות כי ה"טאבו" נשבר, והן עשויות להצטרף למגמה. כאשר גם השגרירות האמריקנית תועבר לירושלים, תהיה לכך השפעה מיידית על עוד עשרות ארצות, אשר מבינות ומקבלות את המציאות של ירושלים הישראלית, אך חוששות לצעוד ראשונות אל עבר חומותיה. כעת עוד נדרש אומץ ציבורי ופוליטי - ולעתים אף אישי - כדי להתייצב לצד ישראל. ואולם לא רחוק היום, שבו דווקא ההיצמדות לעמדות אנטי־ישראליות תהפוך את מתנגדינו למותקפים ולמצורעים.

כדי לקרב את היום הזה על ישראל לדבוק בעקרונות היסוד של קיומנו הממלכתי. רק עמידה איתנה על מה ששלנו בדין תזכה אותנו בתמיכה וביחס מכבד. כשראש הממשלה נתניהו מכריז באופן שאינו משתמע לשתי פנים שירושלים המאוחדת תישאר לעד בירת ישראל, עוד ועוד צופים מן הצד באירופה, באסיה, באפריקה ובשתי האמריקות משתכנעים להפסיק את העמדת הפנים. עלינו לחפש וליצור חיבורים לצופים שכאלה, להביא את האמת אל עוד ועוד מדינות וקהילות בעולם. במשפחת העמים של המאה ה־21 כל אומה חשובה, ומי שמעוניין, כמונו, להפריך את חומת השקרים והעלילות, חייב להתאמץ. דרכו של הצודק תמיד תהיה רצופת קשיים והתנכלויות, אך סופו לנצח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו